Mencéa: Dark Matter, Energy Noir

cover-mencea-darkmatterenergynoir-2009-300x300
Metallet der vil ryste Akropolis

Det er ikke så ofte, at Grækenland markerer sig internationalt på metal scenen. Men dette er en af undtagelserne. Mencéa, fra hovedstaden Athen, har eksisteret siden 2004. Gruppens første demobånd blev opdaget af Daniel Bergstrand (Soilwork, In Flames, Meshuggah) som hjalp gruppen til at f indspillet dette, deres første album i Berlin. Daniel Bergstrand har siden mixet albummet og det er der kommet er ganske spændende resultat ud af. På Dark Matter, Energy Noir spiller gruppen skarp og ekstrem death metal med lige dele blast-beats, uhyggeligt tunge riffs og brutal vokal, men det ender aldrig i tomgang. De fem musikere formår konstant at variere deres spil som på ”Curse The Damned”. Et fremragende nummer der indeholder rock ‘n roll elementer med et fængende guitarspil nederst (eller bagerst) i lydbilledet. Pladen varer beskedne 41 minutter, men da der er tale om særdeles høj kvalitet er det ikke et væsentligt ankepunkt.

Mencéas debutplade vil uden tvivl begejstre alle metal- og hardcorehoveder der sætter pris på variation og stilmæssige eksperimenter. På den måde har disse fem grækere en hel del tilfælles med de franske kolleger i Gojira. Da dette kun er Mencéas debut er der forhåbentlig flere store lytteroplevelser fremover.

Written By
More from Søren Genefke
W.A.S.P.: Babylon
Engang havde W.A.S.P. stor succes med deres helt egen chok-rock inspireret af...
Read More
0 replies on “Mencéa: Dark Matter, Energy Noir”