Blindstone: Freedom’s Calling

blindstone-freedomscalling2009-3000x300
Tung og energisk blærerøvs-blues.

Den danske gruppe Blindstone er bestemt ikke blandt de bands, der herhjemme betragtes som værende stolte visitkort på den store verdensomspændende rockscene. Ikke desto mindre er det et af de danske bands, der for alvor trækker store roser til sig i udlandet – særligt i USA.

At succesen findes i Staterne er ikke så underligt, for det er med et dybt afsæt i den amerikanske rocktradition, at Martin Andersen, Jesper Bunk og Anders Hvidtfeldt tæsker en gedigen omgang energisk og tung bluesrock igennem. Der er så meget guitarlir, så funktionelt et drive og så mange heftige riffs, at man ikke undgår at lade sig rive med. Men samtidig er det musik, der lever i nuet, og som ikke sætter sig så mange musikalske og melodiske spor, som nutidens europæiske rockscene har for vane.

Om det er en fordel eller en bagdel må være op til lytteren selv. Man skal blot være klar over, at vi her hat fat i et album, der holder, hvad det lover, og som har, hvad man hører. Der er ingen grund til større fortolkninger og intellektuelle hjernevridninger – det handler blot om at overgive sig til musikken, og lade den styre kursen på den bredsporede motorvej, man fornemmer at være på.

Der går ikke lang tid imellem, at guitarliren bliver revet afsted, og på den måde kan man med rette kalde Blindstone for et sandt blærerøvsband. Men det hører nu en gang genren til, og blær har sin berettigelse, når man rent faktisk, som guitaristen Martin Andersen, har nogle evner, der går udover det sædvanlige.

Sangskrivningen kunne have været bedre, men den er ikke det centrale hos Blindstone. ”Waste A Little Time On Me” synes jeg er ganske vellykket, og coverudgaven af ”Had Enough”, hvor den højt estimerede amerikanske guitarist Lance Lopez giver en hånd med, hører også til albummets bedre numre.

Blindstone får næppe lagt hjemlandet ned med Freedom’s Calling, men har man hang til blærerøvsrock og gedigen og veludført guitarlir, så er der bestemt alle mulige grunde til at investere i den danske rockgruppe. Det er først og fremmest det genremæssige, der gør Blindstone til en lettere utilpasset størrelse på den danske musikscene, for de kan deres kram – det er der ingen tvivl om.

Written By
More from Morten Wamsler
Mt. St. Helens Vietnam Band: Mt. St. Helens Vietnam Band
Forvent ikke et band, der tager dig ved hånden og følger dig...
Read More
0 replies on “Blindstone: Freedom’s Calling”