06.03.09 – D-A-D – Odense Idrætshal, Odense

dad-presse2008-300x300

Forstærkerne stod desværre på 11 i Odense

”Er I glade for at se os, Odense?”, spurgte forsanger Jesper Binzer med vanlig selvsikkerhed den udsolgte idrætshal. Svaret var selvfølgelig positivt.

Danmarks rock-landshold var på Fyn for at spille med musklerne i dette deres jubilæumsår nr.25. Og der blev ikke sparet på krudtet. I ægte Spinal Tap stil var forstærkeren skruet op på 11 på en 10-skala, hvilket delvist ødelagde numre som ”Reconstrucdead” og ”Empty Heads”, der blev for bastante og kolde. Den hårde linje i sætlisten (og lydvolume) virker dog som et bevidst valg fra de 4 københavneres side. Halvdårlige anmeldelser og unge bands der truer tronen, får mig til at tro at bandet har haft en enorm lyst til bare at sparke røv. Vi skal vise dem at vi er nr.1 i Danmark.

Som konsekvens deraf er ”bløde” fan-favoritter som ”Grow Or Pay”, ”Laugh ’n’ a half” og ”Soft Dogs” blevet fravalgt, for at give plads til mere riff prægede sange som den ordinære ”Chainsaw”, den gamle ”True Believer” og den lidt overvurderede ”Makin’ Fun Of Money”.

Et ærgerligt valg, synes jeg. En rigtig god koncert kunne have været fantastisk med nogle flere pop elementer. Men når perler som bl.a. ”Girl Nation”, ”Evil Twin”, ”Lawrence Of Suburbia” og ”Everything Glows” bliver smidt i hovedet på pøblen, så er det tid til ren rock-overgivelse.

Det nye undervurderede album Monster Philosophy var repræsenteret med 7 numre, hvoraf ”Beautiful Together”, ”Nightstalker” og ”Money Always Takes The Place Of Life” stod stærkest. Derimod skuffede det fænemonale singleudspil ”You Won’t Change”, da den mistede sin dynamik og aldrig rigtigt kom op og flyve.

Men overordnet set var koncerten mere end godkendt som alternativ til at se TV-folkelidelsen X-Factor. Storebror Jespers stemme virkede til tider lidt slidt, men det blev opvejet af en enorm energi. Den lille Binzer, ”Mr. Magic Finger”, kan sit kram på en guitar og Stig kender sine begrænsninger som musiker, og gør sig mest bemærket via sit outrerede scenetøj. Laust Sonne brillerede bag gryderne, men også med en 2.vokal der sidder lige i skabet.

Et flot ensemble der stadig kan deres kram.

More from Morten Bisgaard
Strawberry Blonde: Glorious
Klichéerne er svære at undgå som nyudsprungne artister på den store scene...
Read More
0 replies on “06.03.09 – D-A-D – Odense Idrætshal, Odense”