Frank Florczak: Metaphors on Display

frankflorczak-metaphorsondisplay
Sympatisk og varmt roots-udspil.

Danske Frank Florczak debuterer med albummet Metaphors on Display, som er et både rart, behageligt, varmt og velbefindende bekendtskab. Vi er i den absolut afdæmpede skala af singer/songwriter-genren, og om man vil kalde det roots, americana eller indie-folk, det må man selv få lov at afgøre. Hovedbestanddelen i instrumenteringen er strengeinstrumenter i alskens afskygninger (guitarer, lap-steel, dobro, mandolin m.v.), men der findes også tangent-akkompagnerede numre i form af både klaver og rhodes.

Frank Florczak har ikke ligefrem en gigantisk stemme, men han er dygtig til at få det optimale ud af den begrænsede spændvidde, han har. Det giver en behagelig og varm fornemmelse, når den intime vokal trækker de lettilgængelige sange frem, mens det hele får lidt kant og bid af de både veludførte og respektfulde arrangementer.

Sangskrivningsmæssigt bliver jeg overbevist om, at Frank Florczak besidder et betydeligt talent. Det slår dog kun helt igennem på lidt under halvdelen af sangene, mens man har fornemmelsen af, at det øvrige materiale kunne have trængt til lidt længere udviklingstid. Men sange som ”I Saw A Man”, ”The Colour Brown”, ”Like Fruitless Trees” og ”Behind The Drapes” beviser potentialet til fulde.

Kan Frank Florczak næste gang levere et album, som holder topniveauet hele vejen, så er jeg klar med de helt store lovord. Metaphors on Display overbeviser om potentialet og evnerne, men efterlader stadig plads til forbedring. Og det er ingen skam på en debutplade som denne, der selv på de mere anonyme steder er både behagelig, rar og varm at være i selskab med.

 

Written By
More from Morten Wamsler
Høgni: Haré! Haré!
Jeg er ganske imponeret over Høgni, der fremstår som en fremragende kunstner,...
Read More
0 replies on “Frank Florczak: Metaphors on Display”