Sky Architects: Sky Architects

skyarchitects-skyarchitects
Stærke færdigheder – men ufærdigt resultat.

Århusianske Sky Architects vælger selv at betegne EP’en Sky Architects som en debut-EP, og derfor må den anmeldes som en sådan. Havde der været tale om en demo-udgivelse, havde jeg været langt mere åben overfor det søgende og eksperimenterende udtryk, men når man vælger at betegne en udgivelse som en decideret debut, så må det være fordi, man anser sit udtryk for helstøbt og færdigt, og det er her, at Sky Architects har åbenlyse mangler.

De tekniske færdigheder hos rockbandet er nemlig indiskutable. De behandler deres instrumenter efter fortjeneste, og de er dygtige til at få helheden til at fungere. Med hovedet helt inde i højttalerne er der fine elementer at trække ud af de fire rocknumre på pladen, som skifter mellem den relativt heftigt støjende rock med metalliske elementer – over mere melankolske og stilfærdige flader.

Men det er som om, at bandet vil langt mere, end der er plads til på fire numre. De bombarderer derudaf med så mange elementer, de gerne vil nå at vise frem, at det får hvert enkelt nummer til at miste sin egen identitet. Det er svært at genkalde sig det, der gør numrene lytteværdige hver for sig. Det er lidt som at være til en improvisatorisk koncert med super-dygtige musikere. Man lader sig rive med i nu’et, men man tager ikke ret meget andet end oplevelsen med sig hjem.

Sky Architects har talentet, potentialet og færdighederne til at være et rigtig godt rockband. Men sangene får ikke lov at leve på deres egne præmisser, men virker i stedet som små kasser, hvor alle de godt tænkte idéer bliver proppet ned – uden at idéerne nødvendigvis passer sammen.

Det betyder, at jeg sidder tilbage med et indtryk af, at jeg egentlig aldrig rigtig fandt ud af, hvad det var, Sky Architects havde at byde på. Selvom jeg undervejs kunne ane masser af gode finesser.

Se, det havde været fint nok på en demo-plade, men på en decideret debut kan man tillade sig at forvente mere. Jeg nøjes med at notere mig navnet Sky Architects på listen over rockbands, der er værd at holde øje med. Men debut-EP’ens levetid er ikke lang nok.

Written By
More from Morten Wamsler
Spillemændene: EP
Generelt har Spillemændene skabt en EP, der er højst bemærkelsesværdig, og som...
Read More
0 replies on “Sky Architects: Sky Architects”