Vetiver: Tight Knit

Er man til gode folkmelodier, så skal man ikke snyde sig selv for Tight Knit, men har man derimod hang til den mere obskur side af folkmusikken vil man blive slemt skuffet. For her er ingen udskejelser, og musikken lægger mere op til at sidde i sofaen med en kop te, end til at sidde og ryge fede.

vetiver-tightknit

Vetiver leverer fin afdæmpet folk

Andy Cabic, manden bag Vetiver, er legekammerat med Devendra Banhart, og på Vetivers debut fra 2004 blev der også leget og rumsteret. Sådan er det ikke længere, og Vetivers fjerde album er mere strømlinet og tilgængeligt end man tidligere har set det fra Cabic’ hånd. Har man fulgt hans karriere har udviklingen også med al tydelighed peget i den retning – og det gør slet ikke noget, for Vetiver er gode til det de laver.

Man skal altså ikke forvente freak folk – eller hvad man nu skal kalde den stil som Andy Cabic og hans ligesindede leverede for nogle år tilbage – på Tight Knit. Stilen er nærmere klassisk afdæmpet singer/songwriter musik med de gode melodier i centrum. Udover de mange afdæmpede numre er der også den nærmest sommeragtige ”More of This”, der er et eksplicit bevis på, at Vetiver anno 2009 ligger tættere på Jack Johnson end på Devendra Banhart. Og det er ikke nødvendigvis en dårlig ting.

Er man til gode folkmelodier, så skal man ikke snyde sig selv for Tight Knit, men har man derimod hang til den mere obskur side af folkmusikken vil man blive slemt skuffet. For her er ingen udskejelser, og musikken lægger mere op til at sidde i sofaen med en kop te, end til at sidde og ryge fede.

More from Carsten Fjølner
Original Soundtrack: New Moon
I den seneste tid har teenagepiger overalt i Danmark været helt kulret....
Read More
0 replies on “Vetiver: Tight Knit”