04.05.09 – Andrew Bird – Lille Vega

Udover det klassiske rock set-up var Andrew Birds violin selvsagt en vigtig del af koncerten, men også fløjt og rytmiske håndklap optrådte på lige fod med resten af instrumenteringen. Også de lejlighedsvise samplinger fungerede som de skulle og tilførte lydbilledet en mere kompleks fremtoning.

andrewbird-presse-2008-565x377
Betagende smukke sange fra Andrew Bird

Med et bagkatalog på syv album, så er der noget at vælge imellem for den groft undervurderede amerikanske singer-songwriter og multi-instrumentalist Andrew Bird, når han skal vælge numre ud til en koncert. Uden at kende alle albummene indgående, så virkede numrene denne aften velvalgte og repertoiret bød både på det helt afdæmpede og det mere rockede. I den mere rockede afdeling befandt ”Fake Palindromes” fra The Mysterious Production of Eggs sig, og den vakte stor jubel blandt publikum i det udsolgte Lille Vega. Nummeret fulgte op på et underholdende indslag hvor Andrew Bird spillede et nummer fra et børneprogram, hvor han i rollen som den magiske Dr. Stringz kan reparere alle slags strengeinstrumenter. ”String-da-da-ling-ding-ding string ding”.

Og magisk var det til tider! Lyden var flot og klar, og publikum var uden tvivl godt inde i Andrew Birds bagkatalog, og flere af numrene blev genkendt allerede efter ganske få toner. Der var en tydelig respekt for den dygtige musiker, og når den stod på stille numre eller snak fra Andrew Bird, så var publikum dødstille. Noget der desværre ikke er en selvfølge. Man var også nødt til at være stille, hvis man skulle have en chance for at høre hvad Andrew Bird sagde, for selvom han virkede veloplagt, så talte han meget afdæmpet – næsten som om han kedede sig.

Udover det klassiske rock set-up var Andrew Birds violin selvsagt en vigtig del af koncerten, men også fløjt og rytmiske håndklap optrådte på lige fod med resten af instrumenteringen. Også de lejlighedsvise samplinger fungerede som de skulle og tilførte lydbilledet en mere kompleks fremtoning.

Der var en lille musikalsk downperiode midt i settet, men det rokker ikke ved, at Andrew Birds første koncert på dansk grund var en oplevelse af de større, og at Andrew Bird fortjener langt bredere anerkendelse end han får. Men måske om 10-20 år!?

More from Carsten Fjølner
Devendra Banhart udgiver nyt til marts
Den sære amerikansk-venezueler Devendra Banhart er ved at være klar med sit...
Read More
0 replies on “04.05.09 – Andrew Bird – Lille Vega”