Jay Bennett fundet død

jaybennett-presse2005-565x377

Den tidligere Wilco multiinstrumentalist Jay Bennett er af endnu ukendte årsager afgået ved døden, mens han sov tidligt søndag morgen. Han blev 45 år, og en obduktion skal afklare de nærmere omstændigheder ved dødsfaldet.

Jay Bennett var med på de måske tre bedste Wilco-albums Being There (1999), Summerteeth (1999) og Yankee Hotel Foxtrot (2002) – samt de Woodie Guthrie inspirerede albums Mermaid Avenue og Mermaid Avenue, Vol. 2, som Wilco lavede sammen med Billy Bragg.

Wilco er lige nu på tour i Spanien og sanger og guitarist Jeff Tweedy udtaler: “We are all deeply saddened by this tragedy. We will miss Jay as we remember him — as a truly unique and gifted human being and one who made welcome and significant contributions to the band’s songs and evolution. Our thoughts go out to his family and friends in this very difficult time.”

Udover at udgive albums med Wilco udgav Jay Bennett fire albums i eget navn, hvoraf det sidste, Whatever Happened I Apologized, udkom sidste år og som kan downloades kvit og fri her. Jay Bennett arbejde pt. på sit femte album, der bærer titlen Kicking at the Perfumed Air.

Som man kan se i den fremragende Wilco-dokumentar I Am Trying To Break Your Heart, så var Bennett og Tweedy ikke de bedste venner op til bruddet, hvor de især skændtes over hvilken musikalske retning bandet skulle bevæge sig i. Et nyligt sagsanlæg tyder på, at forholdet mellem de to ikke er blevet meget bedre siden. Bennett har nemlig sagsøgt bandet for ikke at have fået kompensation for at medvirke i førnævnte dokumentar såvel som ikke udbetalte royalties på mindst $50.000.

R.I.P.

More from Carsten Fjølner
Hyldemor hyldes på Christiania på lørdag
Det eneste album det danske kultband Hyldemor nåede at udgive genudgives via...
Read More
0 replies on “Jay Bennett fundet død”