Islam tilgiver Coldplay

yusufislam-2007-565x377
Nu kan Coldplay ånde lettet op og samle kræfter inden deres koncert søndag aften på årets Roskilde Festival. Yusuf Islam (tidligere kendt som Cat Stevens) har nemlig tilgivet bandet for at have kopieret hans gamle nummer ”Foreigner Suite”.

Yusuf Islam udtaler i den forbindelse følgende til The Daily Mail:

“I stand by what I said. They did copy my song but I don’t think they did it on purpose. I have even copied myself without even knowing I have done it. I’ll write down what I think is a good melody and realise it’s the same as something I have already done.

I don’t want them to think I am angry with them. I’d love to sit down and have a cup of tea with them and let them know it’s okay.

Det er ikke den første gang Yusuf Islam mener, at andre bands har haft lidt for lange fingre. Tilbage i 2003 blev The Flaming Lips beskyldt for at deres nummer ”Fight Test” mindede lidt for meget om “Father and Son”. Frontmand Wayne Coyne indrømmede dengang at der var stor lighed mellem numrene (en tilfældighed, sagde han) og delte gladeligt sine royalties med Yusuf.

Mens Yusuf har tilgivet Coldplay, så kæmper Joe Satriani stadig en kamp mod Chris Martin og kompagni. Han påstår nemlig at ”Viva La Vida” indeholder store dele af hans egen ”If I Could Fly”. Sjovt nok er det faktisk også ”Viva La Vida” som Yusuf havde i kikkerten som en kopi.

Lyt til et Youtube-sammenklip herunder og bedøm selv hvorvidt der er tale om kopi:

More from Carsten Fjølner
Annika Aakjær: Lille Filantrop
Flot og lovende debut af Annika Aakjær På de syvogtredive minutter Lille...
Read More
0 replies on “Islam tilgiver Coldplay”