Kig forbi YourSpace på årets Roskilde Festival

yourspace

Her på diskant.dk vil vi anbefale vores læsere at lægge vejen forbi YourSpace på årets Roskilde Festival, hvor det vil være muligt at udvide sin musikalske horisont og få prøvet sine holdninger af. Diskant.dk var involveret i den spæde start – før det fik navnet YourSpace – men dengang virkede det ikke som om festivalen helt havde styr på hvad de ville med området, og vi fravalgte derfor at bruge yderligere energi på det.

Meget er sket siden, og noget tyder på, at der er kommet styr på det. I år er den primære tovholder Torben Eik Jacobsen, der er aktiv i Musikparlamentet og i sit eget PR-bureau YourWaves.

Følgende er en uredigeret gengivelse af YourSpaces pressemeddelelse:

YourSpace – En legeplads for musikere og musiknørder på Roskilde Festival

YourSpace er et åbent alternativ til Roskilde festivalens aflukkede medieby. En legeplads for musik-nørder af enhver slags. Måske falder du over din yndlingskunstner, eller en interessant debat, hvor du kan lufte og udfordre dine holdninger. Det drejer sig om at forsøge at kigge om bag musikken til dens mange ansigter og nuancer.

På podiet kan du eksempelvis deltage i debatten om remix-kultur, spillestedsdød, få et større indblik i den danske sfære af musikblogs, høre Oh No Ono fortælle om tilblivelsen af deres nyeste album ”EGGS” eller gå på opdagelse i det store udbud af interessante up coming navne.

Mange af Danmarks alternative og uafhængige pladeselskaber er samlet i en stand i området, hvor du kan diskutere genrer, købe en plade, eller skabe opmærksomhed omkring din egen musik. Navne som Rumraket, Escho, Statler & Waldorf, Jenka Music, Rump Recordings, Lolita Industri, Morningside Records, Bad Afro, SMASH!BANG!POW!, Rabalder Records, Hjernespind Records, Play/Rec, Good Tape Records og Orpheus Records kan nævnes blandt de repræsenterede.

Du kan også slippe hæmningerne med computerspillet Rock U, der kobler Space Invaders med dine guitarevner i en herlig nostalgisk cocktail.

Ved lytteposterne kan du lytte til hele paletten af festivalens aktuelle musiknavne og kaste et blik eller flere på Søren Solkærs skarpe musikerportrætter. My First Record Label præsenterer sine interaktive værker i form af modulerede elguitarer i alverdens mutationer og størrelser. Musikere uden pladekontrakt kan gratis indspille sin egen musik i det fuldt udstyrede mobile pladestudie 4Sound DemoLab og få en færdig-mikset cd på samme tid, som fotohandleren reklamerer med. Rockmuseet udstiller fan-kulturen – dengang og lige nu. Udstillingen undersøger, hvordan festivalen og omverdens syn på festivalen har udviklet sig igennem årene – en udstilling, der altså ikke leveres i færdig stand, men tværtimod venter netop på dit input. I byen lægger øre til snakkesalige musiklyttere iver, begejstring og skuffelse, og tilbyder muligheden for at forfatte uafhængige anmeldelser af festivalens koncerter.

Hvor finder du YourSpace? – Lige ved siden af Pavillon-scenen – både under festival og warm up!

YourSpace er dit sted, hvis du er blodigt vild og gal med musik i alle dens betydninger og afskygninger.

Mandag eller tirsdag vil YourSpace præsentere et endenligt program, og ud fra hvad undertegnede har set, så ser det meget interessant ud. Vi viderebringer selvfølgelig programmet så snart vi har det.

More from Carsten Fjølner
Mariachi El Bronx: Mariachi El Bronx II
Mariachi El Bronx' andet album overgår lige netop deres to år gamle...
Read More
0 replies on “Kig forbi YourSpace på årets Roskilde Festival”