03.07.09 – Down – Arena, Roskilde Festival

Selvom man savnede nummeret ”On March the Saints” fra bandets seneste udgivelse, blevet der slynget masser af fede sange ud til publikum, og da medlemmer fra både Faith No More og Satyricon kom og spillede med det sidste nummer, var den stærkt positive oplevelse fuldført. Godt at have dig tilbage, Phil!
Foto: Claus Michaelsen
Foto: Claus Michaelsen

En sydstatsstjerne fødes på ny

Det var med stor spænding og forventning at undertegnede mødte op i Arena teltet fredag aften. Mange andre havde valgt Nick Cave and the Bad Seeds på Orange frem for Down, men da Phil Anselmo fra hedengangne Pantera nu slår sine folder i Down, var det for svært at holde sig væk.

Spørgsmålet var dog om han efter mange år med druk og stoffer, og et image der bestod i altid at være påvirket til koncerter, kunne levere fed vokal eller om man ville blive fælt skuffet, og heldigvis var vokalen over alt forventning, om end der ikke var skruet helt op for den i starten af koncerten. Men efter det blev rettet op, blev man revet med af Phils fandenivoldske opførelse og i særdeleshed af hans kraftige vokal, som nærmest lød bedre end nogensinde. Det var en lettelse at manden virkede pinligt ædru og mere end almindeligt oplagt, da han konstant opfordrede folk til at vise deres knyttede næver og synge med på omkvædet i den formidable ”Lifer”, og stadig lige kom med en lettere sarkastisk bemærkning om moshpitten i form af udtalelsen ”You all play nice now.”
Selvom Phil stjal en stor del af opmærksomheden skal resten af bandet også have ros for at spille virkelig tight og give publikum den tunge sydstatsrock, som Down gør sig så godt i. Selvom man savnede nummeret ”On March the Saints” fra bandets seneste udgivelse, blevet der slynget masser af fede sange ud til publikum, og da medlemmer fra både Faith No More og Satyricon kom og spillede med det sidste nummer, var den stærkt positive oplevelse fuldført. Godt at have dig tilbage, Phil!
[nggallery id=51]

Written By
More from BellBruun
Stagnant Waters: Stagnant Waters
Selv dem, der er fans af ekstremmetallen, må have deres besværligheder med...
Read More
One reply on “03.07.09 – Down – Arena, Roskilde Festival”