03.07.09 – Fleet Foxes – Arena, Roskilde Festival

Sløvhed er det mest dækkende ord. ”Langsomt” er et andet, men det kunne misforståes med tempo. Fleet Foxes musikalske kerne, er rigtig nok ikke hurtige rock-afleveringer, men derimod superb sangskrivning, kunsten at gøre rockarven sin egen og så selvfølgelig de vokale harmonier.
Foto: Claus Michaelsen
Foto: Claus Michaelsen

Hvis de for h… bare havde gidet!

Fleet Foxes er et fantastisk band, og deres debutalbum Fleet Foxes fra sidste år er intet mindre end fremragende. Man skal derfor sætte forventningerne til bandet højt, hvilket de også var, blandt de mange der var mødt op fredag ved Arena i (alt for) høj solskin.

Høje forventninger, også fordi Fleet Foxes og Roskilde Festivalen begge har rødderne dybt forankret i samme rock-mytologiske arvegods. Rødder i dér hvor det hele startede – hvor folk blev til rock og hvor hele festivalfænomenet blev udviklet til det, vi kender det i dag. Med andre ord, går der en lige linje fra Neil Young og Woodstock til Fleet Foxes og Roskilde Festivalen. Det hele burde klappe, og det kunne næsten ikke gå galt.

Men, men , men… det gjorde det så alligevel. Sløvhed er det mest dækkende ord. ”Langsomt” er et andet, men det kunne misforståes med tempo. Fleet Foxes musikalske kerne, er rigtig nok ikke hurtige rock-afleveringer, men derimod superb sangskrivning, kunsten at gøre rockarven sin egen og så selvfølgelig de vokale harmonier. Men ligegyldigt hvor godt alt dette gøres, så skal det, undskyld mig, fandme leveres med intensitet, og den var da helt væk denne eftermiddag på Arena.

De fleste numre blev gjort til en demonstration i de før omtalte vokale kompositioner (som altså ikke kan bære musikken alene), og herefter laaaaange pauser til næste demonstration kunne slæbe sig igang. Bl.a var en pause nærmest pinlig, da forsanger Robin Pecknold prøvede at få lidt respons fra publikum, om hvorvidt bassen var for høj. Det var iøvrigt en af de eneste gange, man kunne høre, hvad Mr. Pecknold mumlede til bandets mange fans.

Koncerten havde sine lyspunkter. ”He Doesn´t Know Why” var et af disse, hvor vi fik bevis på hvor gribende smukke sange de amreikanske skovmænd kan skrive – og levere. Desværre er det sådan med performances, at det gode sætter det dårlige i relief, og på Arena denne ekstremt varme dag to på festivalen, var indsatsen fra Fleet Foxes desværre så ringe og uoplagt, at det kun gør ondt værre, når de i små glimt viser hvor stort og smukt dette kunne havde været. Hvis de altså havde gidet.
[nggallery id=63]

More from Martin Pedersen
07.07.09 – Kings of Leon – Forum
Konger i Forum Kings of Leon er på forsiden af det anerkendte...
Read More
One reply on “03.07.09 – Fleet Foxes – Arena, Roskilde Festival”