04.07.09 – Gogol Bordello – Orange, Roskilde Festival

Foto: Claus Michaelsen
Foto: Claus Michaelsen

Sigøjnerfest under en skandinavisk sol

Egentlig skulle de slet ikke have spillet, men da rapperen Lil’ Wayne aflyste i sidste øjeblik, valgte Roskilde Festival at få sigøjnerpunk bandet Gogol Bordello til at overtage, og sikken fornuftig beslutning!

Årets Roskilde Festival var den varmeste i over 30 år, og det var også i en bagende sol at Gogol Bordello gik på scenen kl.18.30. Gogol Bordellos medlemmer stammer fra bl.a. Ukraine og Rusland, men er bosat i New York, og denne blanding viser sig i deres musik, der bærer præg af folkemusik fra mange steder i verden, tilsat en god omgang punkrock, hvilket resulterer i musik, der nærmest er perfekt til den glade feststemning, der hersker på Roskilde Festival. Den glade stemning var intakt fra start til slut hos band såvel som hos publikum, der dansede rundt i pitten og på pladsen, mens bandet dansede rundt på scenen anført af Eugen Hütz’ guitar, hop og vokal, der bestemt ikke er skønsang, men er utroligt charmerende og smittende. Bandet er altid en succesoplevelse live, og denne gang var ingen undtagelse: Der var masser af energi og humor i fremførelsen af numre som ”Wonderlust King”, ”Sally”, ”Not a Crime” og især ”Start Wearing Purple”, som publikum brølede med på.

Bandet spillede en times tid, men jeg er ikke i tvivl om, de kunne være blevet ved, som de formår når hvert efterår besøger Store Vega, og selvom de altid giver en fantastisk koncert, gav omgivelserne, vejret, og ikke mindst det glade publikum lige koncerten et ekstra kirsebær på toppen, og Lil’ Wayne var der vist ikke mange, der savnede.
[nggallery id=52]

Written By
More from BellBruun
02.07.16 – Danko Jones – Avalon, Roskilde Festival
Der var masser af god, gammeldags rock ‘n’ roll og fjollede kommentarer...
Read More
0 replies on “04.07.09 – Gogol Bordello – Orange, Roskilde Festival”