05.07.09 – Ida Maria – Odeon, Roskilde Festival

Sammenlignet med eksempelvis Babes In Toyland har Ida Maria nogle langt bedre melodier og en langt mere varieret stemme, der både kan være ru og rå og følsomt intonerende i de mere langsomme numre.
Foto: Claus Michaelsen
Foto: Claus Michaelsen

Beskidt husmorrock med punket energi

Da den 24-årige Ida Maria Børli Sivertsen, oprindeligt fra en lille by ved navn Nesna i Nordnorge, trådte ind på Odeon denne eftermiddag, troede jeg, at der ville komme en bulletin fra en eller anden husmorforening. Den kønne pige var iklædt en rød sommerkjole med hvide prikker, og det var ikke ligefrem en beskidt punkrock, man forventede at få serveret. Hun manglede bare fletningerne og en abe på skulderen, så kunne hun være med i en svensk børnefilm.

Alle fordomme forduftede imidlertid som urinstøv i vinden, da bandet gik i gang med en beskidt, groovy poprock, der umiddelbart ledte tankerne hen på Courtney Loves band Hole og Babes In Toyland. Der var en tung bas og Ida Marias egen guitar leverede den sprøde baggrund til Stefan Törnbys stilsikre lead-guitar. Der var ikke meget husmorforening over det band.

Sammenlignet med eksempelvis Babes In Toyland har Ida Maria dog nogle langt bedre melodier og en langt mere varieret stemme, der både kan være ru og rå og følsomt intonerende i de mere langsomme numre. Der er med andre ord et kvalitativt niveau, der bliver fremført med en punket energi og en løssluppenhed, der gør den norske sangerinde med kun et enkelt album i ryggen til en ganske særlig og overbevisende oplevelse. Desværre for undertegnede måtte jeg forlade den gode Ida midt i koncerten, da de amerikanske helvedeshunde fra Neurosis gik på Arena i den anden ende af festivalpladsen. Men Ida Maria kan sagtens komme igen og spille på eksempelvis Vega og give et brag af en koncert under mere personlige rammer. Jeg glæder mig i hvert fald til et gensyn og en fuld koncert.
[nggallery id=49]

Written By
More from Carsten Meedom
Dawn Of Demise: A Force Unstoppable
Slutresultatet er ikke til at tage fejl af. DOD har fået indarbejdet...
Read More
0 replies on “05.07.09 – Ida Maria – Odeon, Roskilde Festival”