Mariachi El Bronx: Mariachi El Bronx

Dette er et af 2009s mest bemærkelsesværdige albums! Punk-rockerne fra The Bronx har lavet et mariachi-album, der ikke lader Calexico eller andre ligesindede noget tilbage. Væk er også Matt Caughthrans snerrende vokal. I stedet er vokalen fin, melodisk og følelsesladet.

cover-elbronx-mariachielbronx-2009-300x300

The Bronx som mariachi = kæmpe succes!

Dette er et af 2009s mest bemærkelsesværdige albums! Punk-rockerne fra The Bronx har lavet et mariachi-album, der ikke lader Calexico eller andre ligesindede noget tilbage. Bandbesætningen er den samme som når bandet spiller op til dans i moshpitten, men håndteringen af instrumenterne er vidt forskellig, og her er det mere den rene fingerspillede guitar, der, sammen med diverse blæsere og perkussion, er i centrum og ikke den forvrængede guitar. Væk er også Matt Caughthrans snerrende vokal. I stedet er vokalen fin, melodisk og følelsesladet – men det er stadig Caughthran, der står bag mikrofonen, og han viser et sangtalent som man ikke umiddelbart troede han besad.

Ovenstående kunne godt lyde som en dårlig joke, men det er det ikke. Ifølge Caughthran blev projektet for alvor søsat i et øvelokale i Los Angeles tilbage i august 2006. The Bronx var blevet inviteret til at spille et akustisk nummer live på Tv, men de havde ikke lyst til bare at spille en cheesy akustisk udgave af et af deres numre, hvorfor de kom op med noget mariachi-lignende. Bandet var så begejstret, at de ifølge Caughthran ikke kunne lade være med straks at begynde at skrive sange til projektet:

The project triggered something inside all of us that was unexpected. It’s almost impossible to explain but it felt like discovering a second soul within you. We instantly started writing new songs. The body of this record was written all over the world. As the Bronx played, El Bronx wrote.

Og resultatet er langt over hvad man på nogen måde kunne forvente. Det er forrygende melodiøst hele vejen igennem, og hvor The Bronx’ musik normalt lægger op til store fadøl og voldsom dans med vennerne, så er El Bronx margaritaer i flok og flirt i sommervarmen.

Selvom der ikke er nogen dårlige numre på Mariachi El Bronx, så er nogle numre, der stikker positivt ud. Blandt dem er første single, ”Cell Mates”, ”Slave Labor”, ”Clown Powder”, ”Quinceniera” og ”My Brother the Gun” – om en uge er det muligvis andre sange der udmærker sig.

More from Carsten Fjølner
SLUT: Joe Bonamassa-konkurrence
Konkurrencen er slut og vinderne fundet.
Read More
0 replies on “Mariachi El Bronx: Mariachi El Bronx”