Peter Larsen: Wonderful Day

Men tænk hvis man kunne skrive nogle sange, der flyttede noget. Tænk hvis de tanker og meninger og holdninger man har i sig kunne blive udtrykt i teksterne. Tænk hvis man ikke bare ville lave en plade, men hvis man rent faktisk havde en grund til at ville lave en plade.

cover-peterlarsen-wonderfulday-2009-300x300

Sikken dejlig dag det er i dag – babadabap

Hear what I say, it’s a wonderful day, the sun is shining, I’m on my way. The road is mine, the girl is fine…

Det er det tekstmæssige niveau for Peter Larsens seneste værk, hvor melodierne med al respekt har samme mangel på opfindsomhed. Tonerne trækkes som i en anden dansktop-slager, og alt lyder så fint og pussenusset og glad og veltilfredst, selvom der af og til sniger sig tekstmæssigt alvor ind:

”I go to bed it’s night, though I know it ain’t right, I just can’t sleep at all, my heartache hasn’t called”.

Peter Larsen kan spille og synge, men helt ærligt synes jeg godt, at man kan tillade sig at unde sig selv noget, der har bare en smule mere kvalitet i både sangskrivning og tekstarbejde.

Der er måske sigte mod et P4-gennembrud, hvor musikken alligevel er så relativt anonym, at de færreste spidser så meget ører, at de lytter efter teksten. Men tænk hvis man kunne skrive nogle sange, der flyttede noget. Tænk hvis de tanker og meninger og holdninger man har i sig kunne blive udtrykt i teksterne. Tænk hvis man ikke bare ville lave en plade, men hvis man rent faktisk havde en grund til at ville lave en plade. Tænk hvis man spilled musik fordi… Fordi et eller andet. Tænk.

Written By
More from Morten Wamsler
Anders Thrane: Ildsjael
Mere vildskab, mere kant og lidt mere af den desperate vrede, som...
Read More
0 replies on “Peter Larsen: Wonderful Day”