Mustasch – Interview

Diskant.dk har talt med Mustasch' trommeslager om bandets nye selvbetitlede album.

Foto: Fredrik Etoall

 

Foto: Fredrik Etoall

Mustasch’ trommeslager fortæller om bandets nye album

Svenske Mustasch er aktuelle med deres femte album. Grammis-vinderne fra Göteborg har brugt tiden siden 2007 på at skifte ud i besætningen og indspille det album der ganske simpelt har fået titlen Mustasch. Bandet består nu af forsanger og guitarist Ralf Gyllenhammar, David Johannesson på lead guitar, Mats Johansson på bas og Danne Mckenzie på trommer. Sidstnævnte er den nye ’trummis’ i Mustasch og én af hele to nye medlemmer som har tiltrådt siden albummet Latest Version of the Truth. Danne er i røret med diskant.dk på vej gennem Stockholms gader efter en pladesignering. Et interview plaget af storbyens larm og lyde og talrige “hvad säger du?” “Ja, det var tunnelbanan?” gennem samtalen.

Diskant: Hej Danne, må man ønske tillykke med den nye plade? Hvordan føles det at slippe den løs?

Danne: Det føles helt vildt godt. Vi har knoklet med den i fire måneder så det er en stor lettelse. Den er lige kommet i Sverige i dag og jeg kommer lige fra en pladebutik her i Stockholm, hvor vi har signeret pladen. Det er en stor lettelse

Diskant: I havde et stort hit med ”Double Nature” og fik en svensk Grammis for den forrige plade. Har der været et større pres denne gang for at leve op til forventningerne?

Danne: Nej, det synes jeg faktisk ikke. Ralf [Gyllenhammar, forsanger] skriver bare sine sange som han plejer. Det var fedt at få den der Grammis, men jeg synes ikke det har påvirket gruppen til at vi skulle føle os mere pressede. Vi har været meget fokuserede på at indspille en god plade med nogle gode sange og det synes jeg vi har opnået.

Diskant: Du er forholdsvis ny i gruppen. Hvordan kom du med i Mustasch?

Danne: Det er næsten to år siden. Den tidligere trommeslager Mats ‘dojan’ Hansson fik ondt i armene og kunne ikke spille mere. Dengang spillede jeg nogle stand-in koncerter og da det blev klart at Mats ikke kunne fortsætte i gruppen så blev jeg tilbudt at erstatte ham. Det tog ikke lang tids overvejelse at sige ja, haha. Men jeg kendte de andre i forvejen så det føltes naturligt at jeg kom med.

Diskant: Hvordan har det været at skulle erstatte Mats Hansson?

Danne: Det var vildt og man kan godt sige at det er “big shoes to fill”, men jeg har heldigvis store fødder. Mats’ trommespil har været en vigtig del af Mustasch, men jeg har min måde at spille på og jeg har ikke tænkt mig at spille en kopi af det som Mats spillede. Men jeg har kæmpe respekt for ham som musiker og det han bidrog med til gruppen.

Diskant: Hvordan synes du selv, at du har påvirket gruppen?

Danne: Tja, det er jo svært at sige selv, men jeg tror jeg har tilføjet et lidt hårdere spil. Jeg er meget inspireret af folk som Dave Grohl og Tommy Lee. Jeg spiller mere fremme på beatet og har mine rødder i rock ‘n roll hvor Mats er meget laid-back, men i bund og grund spiller vi jo helt enkelt forskelligt.

Diskant: Vil du fortælle lidt om selv indspilningen af pladen?

Danne: Ja, altså vi startede i april måned og jeg indspillede mine trommespor i maj. Faktisk havde Mats indspillet syv numre allerede i løbet af april men jeg startede helt forfra med at indspille mine trommer uden at lytte til Mats’ først. Jeg ville selv finde ud af hvordan trommerne skulle spilles til numrene og jeg ville ikke lade mig påvirke af det som Mats havde lavet. Pladen blev indspillet i Stockholm og det var i det samme studio hvor Latest Version of the Truth blev til og med nogle af de samme folk som var med dengang. De andre var trygge ved det studio og indspilningen er gået rigtig godt.

Diskant: Den nye plade virker en del tungere end jeres tidligere, men I prøver også kræfter med svensk folkemusik og I har endda inviteret et strygerorkester med på et nummer. Er I ved at blive et progressivt metal band?

Danne: Ha ha, nej jeg tror sgu ikke vi bliver et prog band, men vi synes det kunne være fedt at inddrage nogle lidt andre elementer end vi er vante til. Ralf er en stor fan af den slags og det var hans idé. Men du har nok ret i at den her plade er tungere end de andre. Vi har fået en lidt mere tungmetallisk lyd.

Diskant: Er det dig som har påvirket gruppen til at blive endnu hårdere?

Danne: Nej, det vil jeg ikke tage æren for, men jeg har nok bidraget med min måde at spille trommer på som er lidt hårdere end Mats’ spillestil som vi snakkede om før.

Diskant: Som dansker er jeg jo nødt til at indrømme, at Sverige altid har fostret gode internationale navne. Hvad synes du om musikscenen i Sverige lige nu?

Danne: Jeg synes der er rigtig mange gode bands i Sverige, men det er der også i Danmark. Af svenske bands… ja, det var fanme en skam at The Hellacopters holdt op med at spille, dem kunne jeg godt lide. Ellers er der Backyard Babies, et band der hedder Satan Takes a Holiday der spiller fed garage-rock og et band fra Skåne der hedder Royal Republic de er fede. Jeg hører ikke så meget af de store bands, jeg er mere til de ukendte og usignede bands, det er der det interessante sker synes jeg. Men hold øje med de bands jeg lige nævnte. Dem tror jeg på. The Hives var også fede, men det er bare ikke rigtig sjovt længere, ved du hvad jeg mener?

Diskant: I skal snart spille i Danmark. Kan du nævne nogle danske bands som du kan lide?

Danne: Jeg er stor fan af D-A-D, de er vildt fede. Jeg kan også godt lide folk som Hatesphere, dem spillede vi nogle jobs med for noget tid siden. Den nye Mew er jeg helt hooked på, de laver noget meget interessant musik og så selvfølgelig det gamle Gasolin’. Men igen er det de små bands jeg synes er mest spændende at udforske.

Diskant: Hvilke forventninger har du til jeres livekoncerter og turneen som kommer?

Danne: Uha. Live, det er det allerbedste forum. Det er ‘jävligt roligt’. Mest af alt glæder jeg mig til at spille de numre som jeg selv har været med til at indspille, det bliver stort. Ellers triller vi bare afsted og ser hvad der sker. Vi glæder os helt vildt.

Diskant: Hvad er det bedste ved at være trommeslager i Mustasch?

Danne: Spille hård rock og slå hårdt på trommerne. Kort og godt. Jeg har været fan af bandet siden den første plade kom, jeg har spillet trommer i 22 år så det at jeg kan kombinere min største interesse med et af mine yndlingsbands, det er sgu bare for vildt.

Diskant: Held og lykke med det hele

Danne: Tak for det, vi ses i Danmark til december!

Written By
More from Søren Genefke
Whitesnake: Forevermore
Hvorvidt Forevermore er inspireret musik er egentlig vanskeligt at dømme, men det...
Read More
0 replies on “Mustasch – Interview”