The Swell Season: Strict Joy

Irske Glen Hansard og tjekkiske Marketa Irglova er besætningen i The Swell Season. En duo, der tog et gevaldigt krumspring og slog igennem fra en helt anden vinkel end de fleste musikere. Det er således personerne fra spillefilmen ”Once”, der er klar med et album under kunstnernavnet The Swell Season.

cover-theswellseason-strictjoy-2009-300x300

Intimt og nærgående fra film-duo

Irske Glen Hansard og tjekkiske Marketa Irglova er besætningen i The Swell Season. En duo, der tog et gevaldigt krumspring og slog igennem fra en helt anden vinkel end de fleste musikere. Det er således personerne fra spillefilmen ”Once”, der er klar med et album under kunstnernavnet The Swell Season, og det er bestemt et nærværende og intenst udspil.

Musikken er nedbarberet og primært akustisk, men der er alligevel en vis fornemmelse af storladenhed – f.eks. på åbneren ”Low Rising”, hvor Hansard folder stemmen ud til sit ypperste. Irglova viser sin vokalstyrke på ”Fantasy Man”, og generelt er modspillet mellem de to stærke, men også varme og meget nærværende vokaler, en af udgivelsens store styrker sammen med begrænsningens kunst, når det kun er klaver, guitar og enkelte udvalgte strygere, der danner bund.

”Feeling the Pull” er indbegrebet af den irske gademusikere med sin akustiske guitar, omend lydbilledet er lige vel overgjort i denne sammenhæng. ”In These Arms” er den næsten hviskende duet med et smukt omkvæd, der er på nippet til at lede tankerne hen på Robert Plant og Allison Krauss. ”The Rain” har hitpotentiale, mens ”I Have Loved You Wrong” er en smuk klaverbaseret skæring med Irglova på udtryksfuld vokal.

”Back Broke” er en smuk og betagende afslutter, og undervejs byder duoen på masser af højdepunkter. Nærværet er ikke lige intakt hele vejen igennem, for ind imellem vil The Swell Season lidt for meget og supplerer med flere instrumenter end godt er. Det ændrer dog ikke på, at den ultra-intime og nedbarberede udgave af The Swell Season er helt igennem fremragende. Mere af det, tak!

Written By
More from Morten Wamsler
Rasmus Broe: Ildsjæl
Det er sjældent at høre en nykommer på musikscenen være så overbevisende...
Read More
0 replies on “The Swell Season: Strict Joy”