Ace Frehley: Anomaly

Frehley har indspillet en helt igennem hæderlig og værdig plade, der emmer af livsmod, og det er ganske godt gået, når man hedder Ace Frehley, er fyldt 58 og er blevet smidt ud af verdens største rock-cirkus hele to gange i sit liv.

cover-acefrehley-anomaly-2009-300x300

På tidsrejse med Space Ace

Ace Frehley vil for evig tid være kendt som lead-guitarist i det amerikanske fænomen KISS. Frehleys rolle i Kiss har siden storhedstiden i 70’erne været vidt diskuteret og særligt hans endelige exit fra gruppen i en brandert af flere års alkoholsmisbrug er et kendt kapitel i KISStory. Men da KISS-medlemmerne i 1978 valgte at simultan-udgive fire soloplader overraskede Ace Frehley alle ved at levere den bedste skive af de fire. Den ellers så ustabile guitarist havde taget sig sammen og allieret sig med en række dygtige studiemusikere og resultatet hører stadig til blandt de vigtigste udgivelser fra KISS-lejren.

Ace Frehley forlod endeligt gruppen i 1981, men blev igen bedt om at trække i den sorte ‘rumdragt’ og male ansigtet, da KISS annoncerede deres store comeback i 1996. Fem år senere blev Frehleys plads (og velkendte make-up) erstattet af Tommy Thayer, som sammen med Gene Simmons, Paul Stanley og Eric Singer for nyligt har udgivet det første reelle KISS-album i tolv år, Sonic Boom.

Anomaly er titlen på Aces første soloplade siden 1989, og selvom han har prøvet flere gange, er det først nu at overskuddet har været til, at få den færdig. Resultatet er overraskende godt; musikalsk bevæger han sig fortsat i de samme riller som for 30 år siden, men lyden er opdateret og Ace lyder friskere end nogensinde. De let sløsede soloer og hans karakteristiske New York-accent og power-akkorder får dette album til at ose langt væk af vintage KISS, men her er der også plads til Frehleys mere personlige sange, “It’s a Great Life” og de obligatoriske akustiske stykker som fx “Genghis Khan” og “Fractured Quantum”. Aces liv har været præget af mange opture og ditto nedture og der bliver skåret lige lovligt skarpt i pappet på “A Little Below the Angels”, men det er jo Ace, så han er tilgivet.

Frehley har indspillet en helt igennem hæderlig og værdig plade, der emmer af livsmod, og det er ganske godt gået, når man hedder Ace Frehley, er fyldt 58 og er blevet smidt ud af verdens største rock-cirkus hele to gange i sit liv.

Written By
More from Søren Genefke
Heaven & Hell: The Devil You Know
Her er ingen umiddelbar ny ”Heaven and Hell” eller ”The Sign of...
Read More
0 replies on “Ace Frehley: Anomaly”