Bodebrixen: WHATSINSIDESWHATSOUTSIDE

Luk Øresundsbroen. Lad ikke melodimaskinen Bodebrixen undslippe. Den danske duo begejstrer på genindspilningen af deres debutalbum. ”Let’s Go To Sweden” truer de i afslutningsnummeret. I kan lige tro nej. I bliver her!

cover-bodebrixen-whatsinsideswhatsoutside-2009-300x300

To nye sange og et ønske om en mere poppet lyd var årsagen til, at Aske Bode og Andreas Brixen gik i studiet, og pillede ved deres første udgivelse. Det nye resultat, WHATSINSIDESWHATSOUTSIDE, indeholder 11 overbevisende skæringer, hvoraf kun den fine ballade ”Unhappy Country” kører i hvilepuls.
Tempoet er højt, trompeterne er mange og melodierne er overalt. Sangene er enkle og ligefremme, men duoen holder sig heldigvis på den rigtige side af grænsen mellem at forblive genial simpel, uden at lide af melodiøs ligegyldighed.

Truslen om flugten til vores naboland er reel, for inspirationen fra Sverige er tydelig. Grupper som The Cardigans, Atomic Swing og The Ark har helt sikkert betydet meget for de to danskere, men også Boo Radleys, Sufjan Stevens og Broken Beats fans kan med fordel tage et lyt til Bodebrixen.

Albummet åbner med den suveræne ”Suit Your Needs”, som også indleder årets biografjulefilm Julefrokosten. Bjældeklang og trompeter fylder introen med et fængende tema, men det er det smukke omkvæd, som kan få selv en pessimist til at fløjte, der stråler klarest. Et festfyrværkeri af gode idéer med ah-kor, trompeter (igen og igen og…), ABBA-klaver og falsetvokal.

De 11 numre har hvert deres liv. Individuelle træk, som gør dem unikke. Fra ”na na na na” introen i ørehængeren ”Keychain”, over dreng-pige duetten i den Alphabeat’ske ”Year is dying”, til håndklapsrytmen i ”Clockradio”. Ellers kommer overraskelserne bl.a. i form af bongotrommer, mandoliner, klokkespil eller forvrænget men afdæmpet skrigevokal. Aldrig er man sikker på hvad der kommer efter slaget på crash bækkenet for kompositionsstrukturen varierer fra sang til sang.

Teksterne er simple hverdagshistorier, hvilket passer godt til det univers de udspilles i, og stemmerne passer godt til musikken (fornemmer man en smule af dan-glish?).

Dette album fortjener opmærksomhed. Et spændende og opfindsomt indiepop-mix, som vokser for hver gennemlytning.

More from Morten Bisgaard
The Sleeplings: For Dare And Farewell
Flot debut-EP fra midtjysk rockgruppe Jeg kan forestille mig, at det må...
Read More
One reply on “Bodebrixen: WHATSINSIDESWHATSOUTSIDE”