Beck svarer på Friedbergers kommentar

beck-presse-2005-565x377

Den 6. november kunne vi skrive en nyhed om, at The Fiery Furnaces’ Matt Friedberger ikke kan lide Radiohead. Det hele beroede tilsyneladende på en misforståelse, der byggede på, at Friedberger troede, at Radioheads hyldest til Harry Patch, den sidste overlevende britiske soldat fra 1. Verdenskrig, var en hyldest til den eksperimenterende musiker Harry Partch. Friedberger mente, at Radiohead kun lavede en hyldest til Partch for at blive populære, og beklagede sig over, at nummerets opbygning intet havde med Partch at gøre.

I et statement om episoden skrev Friedberger, at han da udmærket var klar over, at det var en hyldest til soldaten, der var tale om, og det hele var ment som en joke fra hans side. Statementet slutter han med følgende sætning: “Matt would have much preferred to insult Beck but he is too afraid of Scientologists.”

Nu har Beck så svaret på Friedbergers statement ved at lave et nummer med titlen ”Harry Partch” og lagt det ind på sin hjemmeside med kommentaren:

It’s a tribute to the composer and his desire to make the body and music unified into what he termed ‘Corporeality.’ The song employs Partch’s 43 tone scale, which expands conventional tonality into a broader variation of frequencies and resonances.

More from Carsten Fjølner
Danske rockklassikere udgives i stort bokssæt
Har du den danske rockhistorie på plads? Hvis ikke, så er der...
Read More
0 replies on “Beck svarer på Friedbergers kommentar”