Diverse kunstnere: Hyldest til Sebastian

Sebastians sangkatalog er enormt, og der er selvfølgelig masser af numre man kunne savne på denne hyldest-cd, der dog rummer en stribe af de hitmæssige højdepunkter. Der er fornemme og gribende momenter på albummet, og der er mere unødvendige passager, som sagtens kunne have været undværet.

cover-diversekunstnere-hyldesttilsebastian-2009-300x300

Flot hyldest til sangskrivningens mester

Sebastian fylder 60 i slutningen af dette år. Det har været medvirkende til, at Copenhagen Records har fundet anledning til at samle en række af kunstnere til at indspille en hyldestplade til manden, der har stået bag en stor del af den moderne danske sangskat – såvel i form af protestsange, viser, musicals og pophits.

En række af de medvirkende kunstnere synes at være udvalgt med i salgs-øjemed, mens andre er med fordi de har noget på hjerte, når det gælder Sebastian. Randi Laubek er næppe den store sælgende sangerinde, men hendes udgave af ”Her er en sang” er gjort meget personlig og meget nær. Det samme må man sige om den overrumplende udgave af ”Romeo”, som Søren Huus fra Saybia leverer. Jeg havde ikke troet, at Huus kunne levere en sådan pragtpræstation – med stemmen helt nede på jorden og nærværet helt i ansigtet på lytteren. Væk er den storladne og klynkeagtige påtagethed, som af og til har været kendetegnende for Saybia – Søren Huus leverer et personligt og gribende bidrag, som er helt igennem betagende.

Kira Skov leverer vanlig indlevelse på ”Surabaya Johnny”, Mads Langer er stærk på ”Stille før storm” og Sebastians datter Sara Grabow leverer en fornem udgave af ”Flyv lykkefugl”. Habilt uden at være helt i topklasse finder man Aura, Isam B, Rasmus Nøhr, Thomas Holm , Claus Hempler og Lise Westzynthius, mens Tue Wests ”Rose” og Sys Bjerres ”Den Lille Malkeko” ikke har ret meget substans, og det virker lidt som om, at de to sidstnævnte mest er med for navnenes skyld.

Sebastians sangkatalog er enormt, og der er selvfølgelig masser af numre man kunne savne på denne hyldest-cd, der dog rummer en stribe af de hitmæssige højdepunkter. Der er fornemme og gribende momenter på albummet, og der er mere unødvendige passager, som sagtens kunne have været undværet. Alt i alt giver hyldesten dog en fin reminder om, hvor stor en kunstner Sebastian er, og et tydeligt bevis på, at hans hits er tidløse og kan gøre sig når som helst. Det er imponerende, og både for gamle nydere og nye yndere af Sebastian, er denne samling et fint indslag i cd-samlingen.

Written By
More from Morten Wamsler
Eleanor Friedberger: Last Summer
Problemet for Friedberger er, at der ikke er nok af sangene, der...
Read More
0 replies on “Diverse kunstnere: Hyldest til Sebastian”