Ny metalfestival på Huset

konkhra-presse2009-565-377

Sidst vi skrev om et arrangement på Huset i Magstræde var i november, hvor vi gjorde opmærksom på Nye Rødder festivalen, der skulle vise sig at blive yderst vellykket. Nu er der så linet op til endnu en festival i Husets hyggelige lokaler –  af en noget anden kaliber dog.

Den 11. og 12. december åbner Musikcaféen nemlig dørene for den nye metalfestival Days Of Thunder. Det er lykkedes at få to mastodonter indenfor dansk metal til at være hovedattraktionen til de to dage – og så krydret det med fire bands, der må betegnes som upcoming acts.

Festivalens arrangør, Jakob Thorkild Overgaard, fortæller:

Festivalen er en anerkendelse af, at den danske metalscene er i en rivende udvikling og står rigtig stærkt. Vi har i programlægningen forsøgt at trække linier mellem vækstlaget, og de etablerede navne på den danske metalscene, for på den måde at tegne et landkort over dansk metal og de forskellige karriereniveauer der findes på landsplan.

Hovednavnet fredag den 11. december er Konkhra (billedet), der med skiftende besætning har været bannerfører for brutal dansk metal i næsten to årtier. Samme aften spiller Crocell, der leverer tung og thrashet død samt Koldborn, der allerede har to udgivelser på bagen og en tredje på vej.

Lørdag den 12. december er det thrashbandet Artillery, der skal trække publikum til. Inden de går på scenen skal Destroyerboy og The Omnihill stå for at varme gæsterne øregange godt og grundigt op; Destroyerboy med brutal growl og heftige temposkift og The Omnihill med thrashmetal med speederen i bund.

Programmet til Days Of Thunder ser således ud:

Fredag d. 11. december – (entre 50 kroner):

22.00: Crocell
23.30: Koldborn
01.00: Konkhra

Lørdag d. 12. december (entre 50 kroner):

22.00: Destroyerboy
23.30: The Omnihill
01.00: Artillery

daysofthunder-festival2009-loge-565x116

More from Carsten Fjølner
Lyt til Beirut-cover
Det amerikanske folkoutfit Beirut har ikke udgivet et album siden The Flying...
Read More
0 replies on “Ny metalfestival på Huset”