Hymns From Nineveh: Uncomplicated Christmassongs

Bag Hymns From Nineveh står Jonas Petersen, der tidligere har slået sine folder i Attrap, der aldrig rigtigt har fået et egentligt gennembrud. Gennembruddet kommer nok heller ikke med denne jule-ep, men hvis Hymns From Nineveh holder niveau, så skal det nok komme med næste års fuldlængde debut.

cover-hymnsfromnineveh-uncomplicatedchristmassongs-2009-300x300

Den bedste jule-cd i mands minde

Jeg hader julesange! Og med lige dele dygtighed og held, så har jeg rent faktisk ikke fået hørt hverken Whams “Last Christmas” eller MC Ejnars ”Jul – det cool” i år. Bevares, der skal da nok være et par gode julesange derude et sted, man finder dem bare hverken i radioen eller på alle de opsamlinger som udkommer hvert år og som folk åbenbart bliver ved med at kaste penge efter.

Med Uncomplicated Christmassongs udgiver Hymns From Nineveh en ep med 5 julenumre, som det rent faktisk er værd at kaste penge efter. Det er nemlig noget af det rareste julemusik undertegnede har hørt længe! Stilen ligger tæt op ad de jule-ep’er Sufjan Stevens udgav i november 2006. Umiddelbart er Hymns of Ninevehs sange mere fængende og selvom Sufjan Stevens har en stor stjerne hos undertegnede, så er Uncomplicated Christmassongs allerede blevet afspillet mere herhjemme end Sufjans julesange nogensinde vil blive. Når det er sagt, så skal det også siges, at der, for Hymns From Nineveh, stadig er et stykke vej op til Sufjan Stevens’ øvrige udgivelser.

Uncomplicated Christmassongs består af fem sange, der i alt når op på at vare 18 minutter. Det er Jonas Petersens fine og skrøbelige vokal der er i centrum og den bakkes flot op af Rebekka Maria på kor og diverse instrumenter, der er med til at skabe den helt rigtige afdæmpede julestemning.

Bag Hymns From Nineveh står Jonas Petersen, der tidligere har slået sine folder i Attrap, der aldrig rigtigt har fået et egentligt gennembrud. Gennembruddet kommer nok heller ikke med denne jule-ep, men hvis Hymns From Nineveh holder niveau, så skal det nok komme med næste års fuldlængde debut. Om end Jonas Petersen nok vil blive træt af, at folk vil nævne Sufjan Stevens i samme åndedrag som de nævner ham.

2 replies on “Hymns From Nineveh: Uncomplicated Christmassongs”