Priestess: Prior To the Fire

Prior to the Fire efterlader indtrykket af en gruppe der lyder til at have større potentiale end de helt lever op til her, men hovedværket kan meget vel være undervejs. Når det er sagt så kan pladen sagtens måle sig med både High on Fire og QOTSA’s musikalske output.

Canadierne viser stort potentiale

Prior to the Fire er navnet på efterfølgeren til debutalbummet Hello Master (2005) fra canadiske Priestess, der er i fuld gang med at etablere sig på stoner-bølgen som i de senere år har præget den hårde rockscene. De fire fyre fra Montreal har overraskende godt greb i de klassiske heavy metal dyder; huggende tempo, unisone guitarriffs og fængende melodier. Stilmæssigt namedropper bandet ubesværet Maiden, Mastodon, Sabbath, Priest og QOTSA.

Første skæring, ”Lady Killer”, understøtter denne betragtning til fulde, her tonses der af sted med et stærkt, insisterende trommespil, åben hi-hat og et Judas Priest-agtigt riff der sætter sig fast med det samme og der er mere hvor det kommer fra. Både ”Sideways Attack” og afslutnings-ballet ”Trapped in Space & Time” holder formen, men der er desværre også et par svage led; den langtrukne ”It Baffles the Mind” der aldrig rigtig kommer fra start, og ”Murphy’s Law” trækker sig sløvt af sted med en lidt for tung bagende og når aldrig helt de øvre luftlag.

I forhold til debutpladen rammer Prior to the Fire samlet set en lidt blidere og mere progressiv tone; der er flere eksperimenterende numre som det herligt spacerockede ”The Gem” og på ”Communicating Via Eyes” leger de med vidt forskellige stilarter, men formår alligevel at skabe mening og helhed, et af de bedste numre. Umiddelbart er pladen lettere tilgængelig end fx Mastodons mesterværk Crack the Skye men fans af den plade vil uden tvivl finde nye venner i Priestess.

Prior to the Fire efterlader indtrykket af en gruppe der lyder til at have større potentiale end de helt lever op til her, men hovedværket kan meget vel være undervejs (det tog jo også et par albums for Mastodon at nå dertil). Når det er sagt så kan pladen sagtens måle sig med både High on Fire og QOTSA’s musikalske output.

Priestess er endnu relativt ukendt her i Europa, men som en bonusinfo til dem der spiller videospil så husker I muligvis nummeret ”Lay Down” fra Hello Master som man kunne spille på Guitar Hero III: Legends of Rock.

Written By
More from Søren Genefke
Nr. 6 – Metallica: Metallica
For dem der savner Metallica fra før 1991 så overvej lige hvorvidt...
Read More
0 replies on “Priestess: Prior To the Fire”