Invisius – interview

Diskant.dk's journalist Bell Bruun har fået sig en snak med det fremadstormende danske metalband Invisius.

Det danske metalband Invisius er et af de yngste, men også et af de mest interessante og lovende navne på den danske metalscene lige nu. Deres album The Spawn of Condemnation udkom tidligere i år, og har fået masser af positiv kritik, fra anmeldere såvel som publikum. Diskant har med dette in mente haft en lille snak med bandet.

Diskant: I er et af de yngste debuterende danske bands på musikscenen lige nu, hvordan har I det med at være så unge i branchen?
Invisisus: Det er lidt blandet. Folks forventninger er måske lidt lavere til os pga. vores lave alder, men samtidigt har vi et CV, der gør at folks forventninger stiger. Efter vi modtog Talentprisen i 2007 til Danish Metal Awards mærkede vi, at vi skulle bevise noget, for at retfærdiggøre at vi fik prisen. Det er selvfølgelig lidt at et pres, men samtidigt tvinger det os til ikke at springe over hvor gærdet er lavest. Vi er dog stolte over at have en plade udgivet i Danmark (og snart hele Europa) i tidlig en alder.

Diskant: Hvornår og hvordan startede Invisius med at spille sammen som band?
Invisius: Vi startede tilbage i foråret 2006. Vi har altid kendt hinanden og 4 af os spillede i coverband sammen inden Invisius. Konstellationen virkede derfor naturlig lige fra starten. Vi indspillede vores første demo i sommeren 2006 og siden er det gået ret hurtigt.

Diskant: På jeres debutalbum The Spawn of Condemnation har I samarbejdet med bl.a. Jacob Hansen, der er en af de mest respekterede metalproducere i landet. Hvordan kom I til at arbejde sammen med ham?
Invisius: Det er såre simpelt. Bassist Jeppe Andersson arbejder i Jacob Hansens studie, så det var ideelt at få ham ind over mixet på skiven. Hans lyd var det vi søgte og den passer godt til vores musik.

Diskant: I skriver selv jeres musik og tekster, hvad giver jer idéer når I skriver?
Invisius: Det er meget blandet. Vores plade har ikke noget lyrisk koncept eller tema. Det er alt lige fra fiktive historier om en persons frustrationer til tekster om kærlighed, skrevet ud fra egne oplevelser. Musikalsk er inspirationen meget naturligt kommet fra de bands vi lytter mest til. Vi er dog ret imponeret af konceptalbums, så mon ikke man vil se et konceptalbum fra Invisius en skønne dag.

Diskant: Mange vil placere jeres musik under den melodiske dødsmetal, men hvilke musiske kunstnere er I inspireret af?
Invisius: Da The Spawn of Condemnation blev skrevet var inspirationskilderne meget dansk og svensk metal. The Arcane Order, The Duskfall, At The Gates, Hatesphere er nogle af de kunstnere, der blev lyttet meget til. Der er løbet meget vand under broen siden da. Vi lytter stadig til disse kunstnere, men vores horisont er uden tvivl blevet udvidet. Den amerikanske metalscene er eksempelvis super interessant for tiden.

Diskant: De fleste succesfulde danske metalbands er fra Jylland og ikke fra hovedstaden. Har I et bud på hvorfor det forholder sig sådan?
Invisius: Det er egentlig en sjov tendens og der er vel ingen fornuftig forklaring på det. Vores erfaringer siger os at københavnerne støtter rigtig godt op om metalgenren. Tendensen er måske samtidigt ved at vende lidt. Scarred By Beauty, Vira og By The Patient er da bestemt på vej frem og nok nogle bands vi vil høre meget til fremover.

Diskant: Hvis I kunne vælge et spillested, festival osv., hvor ville det så være fedest at spille af alle steder overhovedet?
Invisius: At få lov til at spille på Roskilde Festival er vel en hver dansk musikers drøm. Der er meget prestige i det – usanset om det er Pavilion Junior eller Orange. At fyre den af på Wacken eller Download Festival er selvfølgelig også det et hvert metalband drømmer om.

Diskant: Hvordan er jeres holdning til den danske metalscene generelt? Burde flere danske metalbands kunne slå igennem i udlandet?
Invisius: Der er virkelig meget potentiale blandt bands i Danmark. Vores lands størrelse taget i betragtning er der en kæmpe forskellighed i genre og stilarter. Der er klart nogle bands i Danmark som kommer til at slå igennem i udlandet. Det tekniske niveau er højt og de nye bands er gode til at fange de nye tendenser og ride med på de nye bølger.

Diskant: Og så til slut lidt af en kliché, men dog relevant: Hvor er Invisius om ti år?
Invisius: Puha… Det er langt fremme i tiden. Men indtil videre bliver fire af medlemmerne i bandet studenter til sommer. Efter vi har sluppet bøgerne og fritiden ikke længere går til lektier, kan vi helt sikkert bruge mere tid på bandet. Vi er så småt allerede gået i gang med at skrive nyt materiale, og det tegner alt sammen virkelig godt. Forhåbentlig har vi en ny plade klar snart, men først har vi jo lige en Europa-udgivelse til sommer og diverse koncerter og festivaler som skal klares. Vi håber på det bedste og arbejder hårdt videre.

Written By
More from BellBruun
01.07.11- EyeHateGod – Odeon, Roskilde Festival
  Når had næsten bliver kærlighed Nok har bandet et navn, der...
Read More
0 replies on “Invisius – interview”