The Ghost: War Kids

The Ghost er et aldeles interessant bekendtskab, omend det ikke ligefrem er nyskabende. Men den drengede charme kombineret med den melankolske og tænksomme attitude, giver et tiltalende og imødekommende udtryk. Jeg kunne savne lidt mere kant, og jeg kunne savne lidt større variation.

Charmerende færøsk indie

Den færøske gruppe The Ghost lægger stærkt fra land med deres debutalbum War Kids. Stilen er luftig indiepop/rock, og stilmæssigt og vokalmæssigt befinder vi os et sted, der minder en del om både Nada Surf og det tidligste Turin’ Brakes.

De små finurlige sange, der ætser sig ind på trommehinden med en uimodståelig charme, er anført af ”Fools Crown”, ”Superhero” og det helt formidable højdepunkt ”Everything Can Explode”. Andre gange er der plads til en lidt mere rocket kant som på åbneren ”Something New” og på den powerfulde og energiske ”City Lights”, der også markerer sig som et af de helt store momenter på albummet.

På den mere poppede og let elektronificerede side finder men ”Dream Of Subak” og ”Love Is Nothing”, der begge har charmen og den stærke melodi, men som ikke når helt samme niveau som de allerbedste. Og ”Blood Of Romance”, titelnummeret ”War Kids” og afslutteren ”Bad Things” fornemmes næsten som gentagelser af albummets øvrige forcer. Det gør disse numre til kompetente bidrag – men også skæringer der til tider gør albummet en anelse ensartet.

The Ghost er et aldeles interessant bekendtskab, omend det ikke ligefrem er nyskabende. Men den drengede charme kombineret med den melankolske og tænksomme attitude, giver et tiltalende og imødekommende udtryk. Jeg kunne savne lidt mere kant, og jeg kunne savne lidt større variation. Men The Ghost overbeviser om kvaliteterne på deres bedste numre, og det er disse, der viser vejen for færingernes fremtidige færd på musikscenen.

Written By
More from Morten Wamsler
Norma Sass: Hunting For Treasures
Norma Sass rammer af og til en guldgrube i deres afsøgning af...
Read More
0 replies on “The Ghost: War Kids”