Jacob Faurholt & Kasper Rønberg Schultz: Utyske!

To numre er et relativt spinkelt vurderingsgrundlag, og det er uklart, om der kommer mere fra Faurholt og Schultz. Men denne appetitvækker er som de lækreste tapas. Ikke særligt omfangsrige, men alligevel ganske mættende på grund af den fornemme kvalitet og sammensætning.

Aldeles spændende musisk/lyrisk samarbejde

Jacob Faurholt har efterhånden i en længere årrække været en af de boblende sangskrivere, der med masser på hjerte har forsøgt at finde vej gennem de små nåleøjer med ukommerciel og raffineret sangskrivning.

Det er lykkedes for Faurholt at slå sit navn fast som en interessant kunstner – uden at man dog kan tale om et egentligt gennembrud. Og den position forstærkes af det nye samarbejde med Kasper Rønberg Schultz, der har stået for de modernistisk poetiske tekster på Utyske!. Faurholt har efterfølgende sat toner og vokal på teksterne fra sit domicil i Berlin. Denne grænseoverskridende kunstneriske udfoldelse må naturligvis have inspireret til EP-titlen.

”Vildt og Jæger” er lyrisk stærk. Udtrykket bliver fint fremført af Faurholt. Der er kilometertykke referencer til Nikolaj Nørlund, og det er Faurholt måske træt af, men han burde i og for sig være stolt. Den affekterede og krukkede måde at vride poesien ud af danske ord og udtryk er fornem. Musikalsk er linjerne meget underspillede, og det giver stor plads til vokalen og ikke mindst teksten, der med sine gentagelser står ganske stærkt.

Gentagelseseffekten er også brugt markant på ”Boldtræet”, der stadig fremstår underspillet, men som alligevel har en mere glasklar sound, der særligt i omkvædet og de pludselige afvigelser fra den oprindelige melodiskabelon, kommer til at træde frem.

To numre er et relativt spinkelt vurderingsgrundlag, og det er uklart, om der kommer mere fra Faurholt og Schultz. Men denne appetitvækker er som de lækreste tapas. Ikke særligt omfangsrige, men alligevel ganske mættende på grund af den fornemme kvalitet og sammensætning. Og dermed giver de lyst til mere, selvom man egentlig er ganske godt forsynet og veltilfreds med høj kvalitet i små mængder.

Written By
More from Morten Wamsler
Jamie T: Kings & Queens
Jamie T er en gavflab, og han er dygtig til at få...
Read More
0 replies on “Jacob Faurholt & Kasper Rønberg Schultz: Utyske!”