Ron Sexsmith dokumentar på vej

Den 8. oktober er der premiere på en Ron Sexsmith dokumentar på Vancouver International Film Festival. I den 90 minutter lange dokumentar følger vi Ron Sexsmith under indspilningen til et nyt album, der gerne skulle ende ud som et rigtigt hitalbum. Noget Ron Sexsmith aldrig har prøvet til trods for at han har 10 ganske udmærkede albums bag sig.

Til at producere albummet har Ron Sexsmith hyret Bob Rock, der tidligere har arbejdet med gigantiske navne som eksempelvis Metallica og Motley Crüe.

Ron Sexsmith udtaler følgende:

It wasn’t about me trying to get commercial airplay, fame or whatever. It was about trying to make a record that would improve my situation somehow so I could afford to have my band on the road and tour the way other ‘more successful’ people do and so I thought maybe Bob Rock could steer me in that direction… he’s been incredible! I’ve always tried to make ‘hit’ records though, not for $$ or for my ego but because I would like the songs to be heard and because all of my heroes did that. Money has never been my motivation, I mean the world of music certainly does not owe me or anyone else a single thing.

Filmen, der har fået titlen Love Shines, er intrueret af Douglas Arrowsmith og indeholder super 8-klip fra Sexsmiths tidlige år samt interviews med bl.a. Daniel Lanois, Elvis Costello, Steve Earle, Feist og skuespiller Keifer Sutherland

På Ron Sexsmiths hjemmeside kan man se et knap fire minutters klip fra filmen.

Ron Sexsmith udgav sit seneste studiealbum, Exit Strategy Of The Soul, i 2008.

“Gold in them Hills” fra Cobblestone Runway (2002) med Chris Martin med på vokal:

More from Carsten Fjølner
Nr. 29 – Drive-By Truckers: Southern Rock Opera
Med Southern Rock Opera brød Drive-By Truckers for alvor igennem, og bandet...
Read More
0 replies on “Ron Sexsmith dokumentar på vej”