Mark Chadwick: All The Pieces

Mark Chadwick kan i den grad levere varen på egen hånd. For Levellers-kendinge er det dog uundgåeligt, at han med en soloplade i denne relativt afdæmpede afdeling, vil fremstå en anelse kedelig, fordi det absolut modsatte er tilfældet hos Levellers. Men når man har vænnet sig til genren, så er det folk-pop på et vældig højt niveau.

Levellers-frontmand i fin solodebut

I mere end 20 år har Mark Chadwick stået i forgrunden for den britiske folk/punk-gruppe The Levellers, der har opbygget en massiv fanskare i det meste af Europa. Danmark har aldrig rigtig bidt på Levellers’ politiske ladede folk/punk, men måske Mark Chadwick med sin solodebut rammer en genre, der kan tiltale den lidt mere modne del af Familien Danmark.

For mens Levellers med udgangspunkt i den traditionelle keltiske folkemusik har leveret politisk slagkraftige budskaber og klædt hele herligheden ind i en anarkistisk punk-attitude, så viser Mark Chadwick tydeligt, at de mere rendyrkede folk/pop-elementer, som til tider har været en ligeså stor del af Levellers-repertoiret, kommer fra Chadwick.

All The Pieces er et folk-album med aldeles klare referencer til en del af Levellers-historikken. Men produktion og arrangementer er i langt højere grad drejet i den klassiske folk-retning, og det klæder sangene og Mark Chadwicks vokal glimrende, omend det også medfører, at den umiddelbare målgruppe er i den ganske modne aldersklasse.

Mark Chadwick ledsages på albummet af en lang række af Englands stærkeste folk-musikere, og Kathryn Roberts sætter sit fornemme præg på albummet med sine kor-præstationer undervejs.

Førstesinglen ”Satellite” er en fin kombination af den klassiske folk og det lidt kantede poptwist, Chadwick gerne tilfører, mens ”Inevitable” er et fremragende nummer i den afdæmpede skala, hvor Mark Chadwick med stor selvfølgelighed udfylder lydbilledet ganske alene.

Afslutningsnummeret ”Whispers” er aldeles velskrevet og fængende, og det samme kan siges om en yderligere betragtelig række af albummets numre, der dog af og til synes at hælde en anelse mod det ensartede, og kedsomheden er tæt på at trænge sig på i ganske korte glimt.

Mark Chadwick kan i den grad levere varen på egen hånd. For Levellers-kendinge er det dog uundgåeligt, at han med en soloplade i denne relativt afdæmpede afdeling, vil fremstå en anelse kedelig, fordi det absolut modsatte er tilfældet hos Levellers. Men når man har vænnet sig til genren, så er det folk-pop på et vældig højt niveau.

Written By
More from Morten Wamsler
Songs for Joebs: Handing Out Blessings
Songs for Joebs byder på en samling folk-prægede sange med et kristent...
Read More
0 replies on “Mark Chadwick: All The Pieces”