Aedra: No End / Open End

Aedra fremstår på denne udgivelse som et lovende band, der ikke er i tvivl om, i hvilken retning, de skal tage deres musik. De læner sig ganske vist tydeligt op af forbillederne, men på længere sigt vil udtrykket forhåbentlig blive mere personligt og originalt. Jeg krydser fingre.

Lovende post-hardcore fra Aalborg

Aedra er et Aalborg-baseret band, der siden 2003 har udforsket det tunge, langstrakte og melodiske hjørne af metalmusikkens landskab, som almindeligvis kaldes post-hardcore. Der er helt sikkert blevet lyttet intensivt til stilskabende bands som Isis og Tool på trioens anlæg, men selvom inspirationen af og til forekommer meget tydelig, undgår Aedra alligevel at fremstå som et fantasiløst plagiat.

EP’en No End / Open End består af tre numre, hvor det første er en ret kort (og fin) instrumental intro, mens de to sidste skæringer varer henholdsvist godt tolv og knap ni minutter. Indslagene med sang fylder ikke meget, men når der i korte passager synges, veksles der mellem et grumt og velfungerende death metal-growl, et lysere og noget famlende hardcore-skrig og endelig en afdæmpet og messende vokal, der tager kegler på det tredje og sidste nummer.

På midterste nummer, ”Through the Rain”, tager bandet sig god tid til at bygge deres lurende riffs op til et tungt crescendo, hvorefter de bruger endnu mere tid på at rive det ned igen, til der ikke står andet tilbage end et vaklende skelet i form af iskold, susende guitar-feedback. Dette er faktisk højdepunktet på et nummer, der rummer gode ideer men lider under alt for mange gentagelser af de enkelte temaer og riffs.

Det afsluttende nummer, ”We’ve Come Out”, åbner med en kort eksplosion efterfulgt af en lang, melodisk opbygning, der strækker sig over hovedparten af spilletiden frem mod en brusende, tungt og teknisk kompliceret konklusion, hvor dødmetal-stemmen fra åbningen af det foregående nummer vender tilbage for en kort bemærkning, inden Aedra lukker ned med en mathcore-stiløvelse, der ikke er helt i tråd med resten af nummeret. Dette forhindrer dog ikke ”We’ve Come Out” i at være EP’ens bedste indslag.

Aedra fremstår på denne udgivelse som et lovende band, der ikke er i tvivl om, i hvilken retning, de skal tage deres musik. De læner sig ganske vist tydeligt op af forbillederne, men på længere sigt vil udtrykket forhåbentlig blive mere personligt og originalt. Jeg krydser fingre.

Written By
More from Bjarke Bertram
17.02.06 – Lampshade – Voxhall, Århus
Mere fest – mindre shoegazing H.C. Andersens eventyr ’Klokken’ handler om en...
Read More
0 replies on “Aedra: No End / Open End”