KURvE: KURvE

KURvE virker skrupforvirrede og knopskyder sange i alle mulige retninger på deres nye plade. Det skaber et rodet resultat som desværre aldrig rigtig kommer i mål.

KURvE kommer fra Århus, og har efterhånden været en offentlig hemmelighed der i en årrække. KURvE er en skønsom blanding af alt muligt, men med en solid base i balkan-land, med masser af fart og dansable melodier på korte og kontante numre.

KURvE har lavet en plade på ca 34 minutter og 14 numre. Der er altså fart på og der sker meget. Og det er her, der opstår store udfordringer. KURvE har alt alt for travlt med at vise, hvor meget de kan. Det betyder numre som stritter i hver sin retning, og at de enkelte ideer slet ikke får lov at komme igennem. Fx ” KURvE Cucek” som er en gigantisk fest.. Den slutter bare lige når den en kommet igang, efter knap 2 minutter. Og det er bare så ærgerligt, at jeg som lytter sidder og føler mig snydt. I den helt anden ende af skalaen, finder vi et nummer som “Lige Præcis Den Aften” som er en lille ballade på dansk.

Jeg når på den korte tid pladen varer at blive virkelig glad og virkelig forvirret, og jeg ved aldrig hvad det egentlig er, som KURvE vil mig. Det ville have klædt KURvE, at have holdt sig til enten at lave powerbalkan eller guitarpop med balkan undertoner. Resultatet er, at pladen bliver en meget skizofren størrelse, som istedet ender med, at lande mellem to stole.

Jeg er, uden nogensinde at have set en KURvE-koncert, overbevist om, at det sagtens kan holde live, hvor energien er en helt helt anden, men på plade bliver det en noget skizofren oplevelse og det er trist, for hvor kunne det have været fedt, hvis KURvE havde turdet stå ved et skarpt udtryk og gøre det som jeg mener de gør bedst, nemlig at give os en fest. For når det spiller så spiller det virkelig. Desværre er der bare for mange bump i vejen.

Written By
More from Anders Graae
30.10.10 – Spleen United – Store Vega
Jeg er muligvis gammeldags og tilbageskuende, men med så markant en forandring...
Read More
0 replies on “KURvE: KURvE”