Shotgun Revolution: Join The Revolution

Danske Shotgun Revolution er en sjov utidssvarende rockgruppe, der med 80’er-udtryk leverer fængende melodier og udlever masser af energi. Lytter man udelukkende på instrument-udtrykket, så er stilen et sted mellem AC/DC og Iron Maiden. Lægges Ditlev Ulriksens vokal og korharmonierne oveni, så bliver udtrykket pludselig langt mere poleret og rent.

Energisk rock med 80’er-twist

Danske Shotgun Revolution er en sjov utidssvarende rockgruppe, der med 80’er-udtryk leverer fængende melodier og udlever masser af energi. Lytter man udelukkende på instrument-udtrykket, så er stilen et sted mellem AC/DC og Iron Maiden. Lægges Ditlev Ulriksens vokal og korharmonierne oveni, så bliver udtrykket pludselig langt mere poleret og rent.

Således er det de fængende melodier, der har været i centrum på dette album, der med sin guitarlir og højtsvungne vokal henvender sig mod 80’er-publikummet i ganske høj grad. Og guitarriffene bliver revet afsted med stor sikkerhed – mange af dem er tillige overordentligt fedt skruet sammen – ligesom trommerne bliver tæsket med stor heftighed, og energien er i det hele taget imponerende.

Som vokalist virker Ditlev Ulriksen umiddelbart meget skolet. Manden har været gennem en lang række forskellige projekter, bands og udgivelser, og rutinen og erfaringen ligger tungt på stemmebåndene. Dette er første gang, jeg hører Ulriksen i et reelt hårdt rock-udspil, og det er nok en smagssag, om man bryder sig om hans måde at gribe den udfordring an, for den meget vrængende og storladne facon vil nok glæde nostalgikere, mens de, der hellere vil have en mere slagkraftig levering af ordene, vil blive skuffede.

Jeg kan ikke undlade at tænke på Hotel Hungers Mars Needs Guitars, når jeg lytter til Shotgun Revolution. De præcist skrevne melodier, de tunge guitarriffs og den storladne vokal giver et billede, der ligner Hotel Hungers gennembrudsalbum. Om Shotgun Revolution kan høste succes med samme koncept – omtrent 15 år senere – er imidlertid mere tvivlsomt, for selvom det hele er leveret med stor energi, sikkerhed og kompetence, så er det hørt før, og der skal lidt held med i sprøjten, hvis bandet skal overbevise omgivelserne om, at de skal foretrækkes fremfor forbilleder fra 80’erne.

Written By
More from Morten Wamsler
Absentee: Victory Shorts
Romantik på vrangen Der er noget usædvanligt dragende over Dan Michaelson, der...
Read More
0 replies on “Shotgun Revolution: Join The Revolution”