02.07.11 – Arctic Monkeys – Orange

Der er ikke noget at sige til, at der er fest fra pitten og helt ned til tribunen med så velspillende og veloplagt et band, der ikke lader muligheden gå fra sig for at fyre godt op under publikum.
Arctic Monkeys på Roskilde Festival 2011 (foto: Claus Michaelsen)

Publikum begynder spredt, men taktfast at kalde på drengene fra Sheffield, da klokken lørdag aften nærmer sig 19.30.

Over os hænger truende sorte skyer, men til venstre for Orange scene sender solen stråler i vores retning, og pludselig kommer de let genkendelige toner fra Hot Chocolates ”Sexy Thing” strømmende, mens de fire bandmedlemmer i Arctic Monkeys med Alex Turner i front smilende slentrer ud på scenen. Så er den flabede stil ligesom lagt for dagen.

Fans af flabethed
”Hello everybody!”, lyder det fra Alex Turner og lige så snart den første tone er slået an, klapper publikum taktfast og begejstret med. ”What do you knoooow” synger alle i pitten højlydt, og der er fuld smadder på spaden og trommer drøner der ud af. Humøret er højt hos både band og publikum, der danser rundt mellem solglimt foroven og rock’n’roll fra scenen. Bandet driller publikum med at pauser pludseligt opstår i nummeret, får en ordentlig klapsalve, og fortsætter så ufortrødent med massive riffs og flere omgange af omkvædet. Den opskrift følger de flere gange, hvilket holder godt fast i publikum, der velvilligt og glædestrålende synger med igen og igen på de catchy omkvæd.

Singlen ”Don’t Sit Down, Cause I Moved Your Chair” fra det nyest album Suck It and See, får ligeledes et velvilligt publikum til at rocke og synge med, mens tungere riffs og lidt af en omgang semi metalspade river os i øregangene.

Tempofyldte skift
John Ashton kommer ind og gæstespiller på keys og ”Pretty Visitors” tager over, hvorefter der sker et temposkift og balladen ”She’s Tunderstorm” runger ud over plænen, mens tunge skyer fyldt med regn ildevarslende vrider få dryp ud over publikum og river guitaren videre i retning af ”Crying Lightning” og kommer op i tempo igen.

Alex Turner får en pause fra mikrofonen og overlader den til trommeslager Matt Helders på nummeret ”Brick by Brick”, der i al sin simple opbygning glæder et allerede tilfreds og talstærkt publikum. Til venstre for undertegnede danses der og deles kys ud og stemningen er i det hele taget positiv og veloplagt.


Positivt publikum

I det hele taget er der vist ikke meget som Arctic Monkey kan gøre galt for publikum er helt og aldeles på deres side og står klar med løftede hænder til klap og ølfugtede læber til sang, så snart en tone bliver slået an. Og der er belønninger i rigt mål med en sand hitparade med ”I Bet You Look Good On The Dancefloor”, ”The View From The Afternoon”, “Fake Tales of San Francisco”, “When the Sun Goes down”, og ja, en mængde andre, der alle viser hvor meget de unge fyre allerede har præsteret i deres korte levetid. Der er ikke noget at sige til, at der er fest fra pitten og helt ned til tribunen med så velspillende og veloplagt et band, der ikke lader muligheden gå fra sig for at fyre godt op under publikum.

More from Christine Hovgaard Jensen
03.03.11 – Hurts – Store Vega
Velklædt weltschmerz Forsanger Theo Hutchcraft og guitarist og keyboardspiller Adam Anderson har...
Read More
0 replies on “02.07.11 – Arctic Monkeys – Orange”