Prinspóló: Jukk

Prinspóló er vist nok kun et sideprojekt for Svavar Pétur Eysteinsson. Men det kunne sagtens være meget mere end det, for trods de sproglige umuligheder undervejs, så er charmen, varmen, underholdningen og humoren helt i top fra start til slut. Det er varieret, velgjort og ualmindeligt tiltalende.

Charmerende og underholdende islandsk garage-folk

Så skete det igen. En CD, hvor man hverken fatter kunstnernavn, albumtitel, sangtitler – eller for den sags skyld ret mange af ordene undervejs. Og alligevel bliver man grebet så langt ind i et forunderligt univers, at man ender med at synge med på de tungebrækkende gloser, der omkrandser det skrupforvirrede udtryk et sted midt mellem folk, songwriter, indiepop og garage-blues.

Islandske Prinspóló er Svavar Pétur Eysteinssons soloprojekt, og det er et charmerende, skævt og muntert et af slagsen, omend der er flotte passager med større eftertænksomhed også. Altså i det musikalske udtryk, for husk på, jeg aner ikke hvad titler som ”Mjadmir”, ”Njotum Afans” eller for den sags skyld ”Skærlitad Gummuladi” gemmer på.

Den udtryksmæssigt følsomme ”Hakk og Spaghettí” topper denne side af albummet, mens der på ”Njótum afans” er rock’n’roll til den store guldmedalje. ”Skaftfell Special” er dog min ubestridte favorit med sit klare nordiske præg på den folk/songwriter-agtige tilgang. En varm og smuk produktion ligger til grund for de små simple guitarfigurer, der ledsager den fine tostemmigt fremsungne melodi. Et lille mesterværk i sig selv midt på et ganske underholdende og medrivende album.

Prinspóló er vist nok kun et sideprojekt for Svavar Pétur Eysteinsson. Men det kunne sagtens være meget mere end det, for trods de sproglige umuligheder undervejs, så er charmen, varmen, underholdningen og humoren helt i top fra start til slut. Det er varieret, velgjort og ualmindeligt tiltalende.

Written By
More from Morten Wamsler
Morten Skou Andersen & de mennesker han normalt sammenligner sig med: Varme hænder koldt hjerte
Morten Skou Andersen har med seneste udspil understreget sin status som en...
Read More
0 replies on “Prinspóló: Jukk”