The Subways: Money And Celebrity

Langt hen ad vejen vinder The Suways på charmen og et godt greb om melodierne, selvom de hverken opfinder den dybe tallerken eller rykker nævneværdigt ved rockens verden. Det ligger helt sikkert heller ikke englænderne på sinde, som bare vil underholde og sparke røv.

Fræk og genresikker melo-rocker

Den engelske trio The Subways parrer på deres tredje udspil Money And Celebrity poprock med garagerock og uforskammet stor tæft for det dræbende hook. Konstant er deres melodiske direkthed og rockpower i spil. Energi og ungdommelig fremdrift med masser af attitude er i højsædet, og har man hang til den slags, er man i gear fra første skæring.

Bandet lægger træfsikkert ud med den labre new waver og førstesingle ”It´s A Party”, der i den grad er en fest. Det er som at sidde til bords med The B-52´s anno Wild Planet og det er et glædeligt genhør. Billy Lunn´s og Charlotte Cooper´s vokaler klæder hinanden, når de losser til forestillingen om den frække dreng og den kønne pige i highschool klassen. Det er albummets ubetinget bedste nummer og blev ved sin udgivelse downloaded mere end tusind gange på bare én time. Det forstår man godt, for det er smaskefed new wave med et ordentligt skud rock´n´roll fra hoften. Herefter er klampen i bund resten af vejen på det dusin skæringer albummet udgør. Desværre holder niveauet ikke hele vejen, og det er som om krudtet tørrer lidt ud igennem albummets ellers oplagte kanonader.

De respektive numre lægger alle som én tæskefedt for med et bundsolidt og ultracatchy riff, men sangene kan ikke helt indfri forventningerne som de spænder af. Det er indbydende og topspændt kost, der som fastfood er hurtigt indtaget og ligeså hurtigt fordøjet. Kredit skal dog lyde til englænderne for høj underholdningsværdi og potent spilleglæde med tommetykt glimt i øjet. Hooksne falder let og elegant, riffene er gedigne og opstemmende og omkvædene er sindssygt iørefaldende. Indimellem går der dog for meget tyggegummipop i den, som eksempelvis ”I Wanna dance With You” der simpelthen bliver for veltrimmet teenagesukker for min smag. Det samme gælder for så vidt ”Popdeath” der paradoksalt nok slet ikke lever op til sin titel, for den er ekstremt poppet og med fuld skrue på de kulørte lamper.

Langt hen ad vejen vinder The Subways dog på charmen og et godt greb om melodierne, selvom de hverken opfinder den dybe tallerken eller rykker nævneværdigt ved rockens verden. Det ligger helt sikkert heller ikke englænderne på sinde, som bare vil underholde og sparke røv. Money And Celebrity er med andre ord et gedigent og enkelt rockalbum fuld af sprudlende ungdomshormoner og verfremdungsgejst. I perioder er det lidt for letbenet og hviler for meget på 1-2-3 away we go formlen, og det kan sammenlignes med en filur i sommersolen, der er forfriskende men også en flygtig fornøjelse, der er hurtigt glemt, når den først er indtaget. Som teenagesoundtrack fungerer albummet dog glimrende, for de hyperventilerede youngster-sange går lige efter mellemgulvet og smilefrekvensen er høj, mens man står for skud.

The Subways spiller i Lille Vega 19. oktober og der bliver med garanti varmt og gang i gulvet.

More from Thomas Steen Jensen
Menomena: Mines
Alles læber hviler i øjeblikket på Arcade Fire og uden at forklejne...
Read More
0 replies on “The Subways: Money And Celebrity”