Unexpect: Fables Of The Sleepless Empire

Rent genremæssigt lever canadiske Unexpect i særdeleshed op til deres navn, da de leverer musik, som konstant tager drejninger, lytteren ikke umiddelbart forventer. Der er både growl og violiner, kvindelig skønsang og alien-lydeffekter, og musikalske humørsvingninger generelt.


Spraglet canadisk metal

Rent genremæssigt lever canadiske Unexpect i særdeleshed op til deres navn, da de leverer musik, som konstant tager drejninger, lytteren ikke umiddelbart forventer.

Bandet er ikke et nyt band; deres debutalbum udkom i 1999, så de har haft tid til at definere den helt specielle lyd, deres musik kendetegnes af. Og hvordan beskrives denne lyd og musik på bedst mulig vis? Det er ikke let. Der er både growl og violiner, kvindelig skønsang og alien-lydeffekter, og musikalske humørsvingninger generelt; med andre ord er Unexpect en stærkt blandet musikaffære.

Det indledende nummer på Fables Of The Sleepless Empire har, ligesom selve albummet, en lang og lettere excentrisk titel, ”Unsolves Ideas Of A Distorted Guest”, og er derudover et nummer, der viser de mange sider af bandets kunnen. Der er smukt violinspil, som får denne anmelder til at tænke på det polske metalband Indukti, og kvindevokal ledsaget af en fremtrædende basgang. Senere indtræder mere råbende samt hviskende vokal og tempoet øges en del, og en mandlig vokal bliver også en del af sangen. Der sker altså meget på et enkelt nummer, og det er der flere af albummets sange, der er eksempler på.

”The Quantum Symphony” er på samme måde en kompleks, næsten rodet oplevelse, men der er alligevel styr på det tekniske, sådan at sangen på sin egen måde fremstår som en symfoni, og en fed en af slagsen. ”Unfed Pendulum” har noget cirkus- og polkaklingende over sig og er måske mere fjollet end god, men stadig en spændende sang at lægge øre til.

Fans af Devin Townsend og i endnu højere grad det mindre kendte band Polkadot Cadaver vil utvivlsomt synes virkelig godt om Unexpects nye udgivelse, og det er da også underholdende og bestemt ikke ensformigt eller uoriginalt. På den anden side kan det også blive for ustyrligt og fremstå som en lidt for broget omgang at lytte til hele albummet på en gang, men et par sange hist og her er anbefalelsesværdigt… Hvis man er i det tossede musikhjørne.

Written By
More from BellBruun
03.07.09 – Oasis – Orange, Roskilde Festival
Oasis har så massivt et bagkatalog at det næsten er umuligt ikke...
Read More
0 replies on “Unexpect: Fables Of The Sleepless Empire”