Light Asylum: In Tension EP

På Light Asylums EP In Tension, der er forløber for et helt album, der udkommer i 2012, får vi hele turen rundt i musikmanegen på en forunderligt simplistisk facon. Helt igennem elektronisk med et meget punket udtryk, der ikke er så kompromisløst at det ikke er poppet.


På Light Asylums EP In Tension, der er forløber for et helt album, der udkommer i 2012, får vi hele turen rundt i musikmanegen på en forunderligt simplistisk facon. Helt igennem elektronisk med et meget punket udtryk, der ikke er så kompromisløst at det ikke er poppet.

Light Asylums lyd er nærmest banalt enkel med trommemaskiner, analoge keyboards og måske en stærkt processeret guitarlyd hist og her. Elementerne er de samme igennem alle EP’ens fire numre. Alligevel skiller hvert enkelt nummer sig ud på meget særprægede måder. Forsanger Shannon Funchess lyder skiftevis som en meget prætentiøs David Bowie på “Knights and Week Ends” og som en meget vred Alison Moyet eller en bitter Billy Idol på det episke “Dark Allies” og den (for at sige det diplomatisk) meget Blue Monday inspirerede “Skull Effect”. De to sidstnævnte numre emmer af spillelyst og legende eksperimenter med meget monotone melodiforløb, der lyder som sexet Electronic Body Music, men med mindre selvkontrol og mere sans for drama. Især “Skull Effect” er effektfuld og dragende.

“A Certain Person” åbner EP’en med oplæg til 80’er-drengefilm og er EP’ens svageste nummer, men er slet ikke kedeligt. Det bliver udfordrende for Light Asylum at holde dynamikken på et helt album uden at det bliver redundant, men jeg glæder mig helt usigeligt til næste år at høre om de kan gøre det.

Written By
More from Klaus Lindvig
NoSound: A Sense of Loss
NoSound forbliver kedelige på nyt album, der lyder godt, men som er...
Read More
0 replies on “Light Asylum: In Tension EP”