Balloon Magic: Mornings EP

Balloon Magic går efter den store britiske sensitive indiepop, som den lød i 80´erne og det gør bandet faktisk godt, for melodierne er der utvivlsomt på alle de fire delikate og nagelfaste sange, der har en god sammenhængskraft. Produktionen lader dog musikken noget efter.

Fængende og velspillet nik til 80´ernes britiske scene

Odenseanerne i Balloon Magic præsenterer lytteren til deres debut Mornings EP, for luftige popsnedker sange med masser af akustisk guitar og omfangsrige vokaler leveret med den helt rigtige stiff upper lip intonation. Musikken er grundigt gennemarbejdet og både lækkert og stilsikkert udført.

Åbneren ”I´d Like To Build A House” læner sig kraftigt, men karakterfuldt op ad de sympatiske australiere The Go-Betweens og netop det sympatiske udtryk, bliver lidt Balloon Magics akilleshæl, for det bliver altså for pænt, pussenusset og velfriseret i længden. Lidt mere kant og sprælsk fandenivoldskhed ville have gjort underværker hos danskerne.

Når det er sagt går kvartetten efter den store britiske sensitive indiepop, som den lød i 80´erne og det gør bandet faktisk godt, for melodierne er der utvivlsomt på alle de fire delikate og nagelfaste sange, der har en god sammenhængskraft.

Især udgangstracket ”In The Shade” er et scoop og går rent hjem hos undertegnede med en knaldgod og overbevisende sang, der ikke lader mange af de klassiske inspirationskilder meget efter. Her er bandet i stødet og nummeret imponerer med sin dirrende spænding og sin fejende flotte og majestætisk, helt katarsisfrembringende finale med sprintende, eksploderende og massivt insisterende guitarer, der kommer som sendt fra himlen – mere af den slags og jeg er ubetinget fan.

”Waking Up” lyder til gengæld som en noget sendrægtig og hjertestarter udgave af Smiths urørlige klassiker ”This Charming Man”. Det er i grunden modigt, at lægge sig ud med netop det ikonografiske band, men at prøve at matche Morrissey er tæt på vokalt selvmord. Det lykkes da heller ikke at nå certificeret i mål, heller ikke bare næsten, for vokalerne står slet ikke mål med forbilledet. Melodien derimod fejler heldigvis ingenting, hvis man altså formår at lægge afstand til inspirationsfælden og man nynner automatisk med på den fine sang.

Balloon Magic bør måske også arbejde lidt med produktionen fremover, for den fremstår lidt for tam og – ”lige fra øvelokalet med potentiale, men uden sikkerhed og teknisk overskud”-agtig på Mornings EP. Sangsnedkeriet er dog allerede på et højt niveau, så flere koncerter på bagen og mere garvethed i praksis, vil måske kunne løfte bandet til kommende storsælgere. Nu nævner gutterne selv bl.a. Felt, Television og The House of Love som indikatorer for deres musik og det er immervæk noget af et ambitiøst sigte at sætte sig, men mindre kan sagtens gøre det og med tiden, hvem ved, så ender de magiske balloner måske på de samme musiktinder.

 

More from Thomas Steen Jensen
Windsor For The Derby: Against Love
WFTD udøver en art sovekammerpop, hvor spacede folkteksturer og forsigtige og sarte...
Read More
0 replies on “Balloon Magic: Mornings EP”