M Ward annoncerer nyt album

Foto: Annie Musselman

Matthew Stephen Ward – bedre kendt som Matt Ward og endnu bedre kendt som M Ward – er på trapperne med et nyt album. Sidst Ward gav lyd fra sig som solist var med albummet Hold Time (2009), hvor M Ward præsenterede en mere udadvendt og rocket side af sig selv end man havde været vant til fra den front.

Det nye album har fået titlen A Wasteland Companion. Det udkommer den 9. april, og på det tidspunkt vil det være mere end tre år siden Hold Time udkom. Det betyder dog på ingen måde, at Ward har ligget på den lade side de seneste år. Siden har han nemlig udgivet to albums som den ene halvdel af She & Him og udgivet et album med vennerne Conor Oberst, Jim James og Mike Mugis under navnet Monsters of Folk.

A Wasteland Companion er M Wards sjette soloalbum. Om albummet udtaler Ward følgende i den udsendte pressemeddelelse:

Between now and when I made Hold Time there has been a lot of travelling which requires a lot of reckoning with what to leave behind and what to carry – material and otherwise – and thinking about what I want versus what I need, creatively and otherwise. I wanted to get a reflection of that on the album. It was a process of stripping away my security blanket, which is the same four walls I always record in.

Albummet består af 12 sange og er optaget i otte forskellige studier med 18 forskellige musikere; M Ward (piano, guitar, vokal, produktion), Mike Coykendall (perkussion, bas), Giant Sand’s Howe Gelb (piano), John Parish (perkussion, marimba), Bright Eyes’ Mike Mogis (organ), Susan Sanchez (vokal), She & Him’s Zooey Deschanel (vokal), Jordan Hudson (perkussion), Adam Selzer (bas), Nathan “JR” Andersen (piano), Scott McPherson (perkussion), Sonic Youth’s Steve Shelley (perkussion), Dr. Dog’s Tobey Leaman (bas), Devotchka’s Tom Hagerman (strings), Oakely Hall’s Rachel Cox (vokal), Amanda Lawrence (violin), John Graboff (pedal steel) og Tyler Tornfelt (bas).

Foreløbigt er der arrangeret koncerter i England, Skotland og Frankrig, men desværre ikke i Danmark.

More from Carsten Fjølner
Få rabat på indiekoncerter i Vega
I løbet af august lægger de amerikanske indiebands The Pains of Being...
Read More
0 replies on “M Ward annoncerer nyt album”