Raised Among Wolves: Bear Tracks

Raised Among Wolves nåede at vise, at de var et band, der kunne noget ganske særligt. Mon ikke de bandmedlemmer dukker frem i andre sammenhænge, og mon ikke vi får fornøjelsen af Tobias Boelts nydelige og kompetente sangskrivning og vokal et andet sted i de kommende år. For potentialet i dette nu opløste band var stort.

Første og sidste fra lovende dansk indie-folk-septet

Det sluttede, inden det for alvor kom i gang for danske Raised Among Wolves. Debut-EP’en udkom i slutningen af 2011, og det blev til stor interesse fra særligt udlandet. Septetten fra København kunne dog ikke holde sammen på de mange og spraglede idéer og er derfor gået hver til sit. Heldigvis nåede bandet at udgive en EP, og den skal vise sig at være langt mere langtidsholdbar end bandet.

For det er med et på én gang tænksomt og melankolsk – men samtidig energisk og storladent udtryk, at bandet leverer de fine indiefolk-sange, der med overraskende og opfindsomme arrangementer oftest tryllebinder lytteren.

Tag bare ”Ivory Tower”, der i små fire minutter lader en simpel men fornem melodi bære opbygningen af et arrangement, der fra det helt små med klokkespil og næsten ingenting udvikler sig med mere og mere buldrende trommeslag, en næsten elektrisk opspænding af hele opsætningen, som efter fire minutter slutter i et lille halvt minuts elektrisk udladning.

Forsanger Tobias Boelt står selvsagt som en central del af lydbilledet med sin varme og fængende vokal, og Boelt står også for den velfungerende sangskrivning. Samtidig trækkes der på alle kompetencer hos hver eneste af de syv bandmedlemmer, og det er måske den sag, der har været for krævende i længden. For den samhørighed, der fornemmes på EP’en er med til at gøre indtrykket spraglet og farverigt – og samtidig hviler sangene enormt flot i sig selv. Lyt bare på de arrangementsmæssige op- og nedtrapninger på ”Tin Foil Empire” og på det elektriske drive på ”You’ll Never Be Lonely”, der ikke desto mindre levner masser af luft til selv de små mindste trut-fanfarer, der understøtter og forstærker energien.

Raised Among Wolves nåede at vise, at de var et band, der kunne noget ganske særligt. Mon ikke de syv bandmedlemmer dukker frem i andre sammenhænge, og mon ikke vi får fornøjelsen af Tobias Boelts nydelige og kompetente sangskrivning og vokal et andet sted i de kommende år. For potentialet i dette band var stort – hvorfor det kun kan ærgre, at det ikke lykkedes at fortsætte skabelsen af de fængende og stærke sange, der samtidig bød på en unik og særegen stemning og opfindsomhed.

Written By
More from Morten Wamsler
Nr. 7 – Band of Horses: Cease To Begin
Cease To Begin var et af de få indierock-albums, der formåede at...
Read More
0 replies on “Raised Among Wolves: Bear Tracks”