Nynne: Altitude Is A Strong Drug

Nynne er en kompetent EP-debutant, der sagtens kan udvikle sig til et rigtig interessant bekendtskab. På de bedste steder, hvor hun udfordrer sig selv tempo- og genremæssigt, er jeg ganske overbevist – men samtidig er der plads til og behov for udvikling, for at de skrøbelige og mest intense momenter bliver helt vellykkede.

Lovende dansk singer/songwriter-debutant

Den danske sangerinde Nynne debuterer med EP’en Altitude Is A Strong Drug, og er man til singer/songwriter-genren med et twist af country og et lille squeeze jazz, så er det ganske interessant at være i selskab med Nynne, der på nogle punkter leverer overbevisende præstationer, mens hun andre gange bevæger sig på en hårfin linje mellem det kedsommelige og smukke.

Lad os starte med det positive, for når Nynne sætter sig selv på spil, så vinder hun også opmærksomhed og interesse. Det sker for eksempel på den nydeligt jazzede ”You’ve Built My Wings”, der nok er EP’ens genremæssige outsider, men som samtidig udfordrer det til tider lidt langtrukne lydbillede og Nynnes momentvist glatte vokal. Her træder Nynne i karakter som en stærk sangerinde med en masse på hjerte.

Det samme kan siges om ”Goin’ To Mexico Bay”, der er EP’ens tempokonge, og hvor countryinspirationen for alvor spiller ind. Det stiller vokalmæssige krav om mere power og mindre langtrukne fraseringer, og det klæder faktisk Nynne rigtig godt.

Måske er det efterhånden et halvvejs fy-ord at nævne Tina Dickow som reference for unge danske sangerinder, men sådan er det ikke ment. Tværtimod – for Nynne nøjes med at vække minder om Dickow på et enkelt nummer – ”Climbing” – og det er den tidlige Dickow, der kan spores på dette nummer. En stor intensitet i vokalen, der kobles med den drømmende lethed, der også kendetegner Dickow, lægger grunden for dette nydelige melankolske nummer, der ledsages af et fint arrangement.

”Driving Slow” og ”One Direction Love” bevæger sig på den ultratynde kant mellem det kedeligt anonyme og det skrøbeligt inderlige. De to numre står for mig som EP’ens svageste, men jeg kunne sagtens forestille mig, at de ville træde væsentligt stærkere frem på en fuldlængde-udgivelse, hvor udfordringerne og tempoet blev lanceret på de øvrige skæringer.

Nynne er en kompetent EP-debutant, der sagtens kan udvikle sig til et rigtig interessant bekendtskab. På de bedste steder er jeg ganske overbevist – men samtidig er der plads til og behov for udvikling, for at de skrøbelige og mest intense momenter bliver helt vellykkede.

Written By
More from Morten Wamsler
Solander: Passing Mt. Salu
Solander har et stort potentiale, men bandets toer er en skuffelse, hvor...
Read More
0 replies on “Nynne: Altitude Is A Strong Drug”