30.03.12 – Mikael Simpson og Sølvstorm – Store Vega, København

På nær aftenens første ekstranummer ’Morgenlys’, der ikke kan måle sig blandt de andre Simpson-klassikere, er det egentlig svært at sætte en finger på den sidste halvdel af koncerten, og folk virkede også ret tilfredse da de forlod Vega for at erobre København. Jeg er overbevist om at en lidt mere varieret setliste, hvor de nye numre fra Noget Laant, Noget Blaat ikke lå i en massiv tung blok i starten af koncerten, havde gjort oplevelsen meget bedre.

Simpsons delvist vellykkede tournéafslutning

Efter en måneds motorvejsfærden rundt omkring i Danmark mellem de regionale spillesteder, endte Mikael Simpson sin Noget Laant, Noget Blaat tour en fredag aften i Vegas største sal på Vesterbro. Simpson havde forinden koncerten ivrigt skrevet på de sociale medier, om hvor meget han så frem til denne koncert, så ingen skulle være i tvivl om at denne koncert var tournéens suverænt mest imødesete. Det første der mødte publikum på vej op imod den store sal, var også et kæmpe skilt med ordet UDSOLGT. Med andre ord var der lagt op til en stor aften i selskab med hr. Simpson og hans utroligt dygtige backingband Sølvstorm.

Der opstod også virkelig flotte momenter i løbet af aftenen, men de kom desværre lidt sent i settet, og især de meget melankolske og intime numre fra Simpsons nyeste udgivelse, Noget Laant, Noget Blaat, der prægede starten af koncerten, klingede ikke godt med det feststemte publikum der var mødt op på Store Vega. Særligt introduktionen til nummeret ’Hvor Lander Du’ illustrerede hvordan Simpsons melankoli i den grad blev misforstået, da han dedikerede nummeret til en ung mand der var styrtet ned med en flyvemaskine på sin egen polterabend. Dele af publikum begyndte simpelthen at grine, da Simpson afslørede at nummeret hed ’Hvor Lander Du’, hvilket tydeligvis ikke behagede aftens hovedperson.

Heldigvis kom lyspunkterne efter de nye søvndyssende numre, og langsomt indfandt publikum sig i Mikael Simpsons univers. Ved hjælp af de gamle Simpson-klassikere som ’Jeg Kan Se Det, At Du Ved Det’ og ’Jeg Sidder Fast’, overbeviste han publikum om at den her koncert faktisk var rimelig fed, på trods af de kedelige faresignaler de første numre havde udsendt.

Bandet brillerede med deres evne til eminent at spille Mikael Simpsons singer-songwriter dub, og selvom Mikael Simpson havde sendt det ellers rimeligt faste medlem Anders Trentemøller af sted til et DJ set i Rom, beviste Sølvstorm at de er et af Danmarks bedst spillende bands. Med Sølvstorm i ryggen kunne Simpson slippe af sted med næsten alt, som f.eks. at tilføje et par linjer fra Gasolin klassikeren ’Kvinde Min’ i ’Mist Dig Selv I Mig’. ”Det er der ikke mange andre end Mikael Simpson der kan,” som en af mine gode venner sagde, da Simpson lavede samme trick i 2009 på Roskilde Festivalen.

Gamle Simpson fans kunne utvivlsomt genkende nogle af de små gimmicks, som førnævnte ’Kvinde Min’-snippet eller mash-up’et imellem ’Elektronisk Blaa’ og ’10 Minutter’. Derfor vakte det jubel da Sølvstorm forlod scenen, og Simpson alene fremførte den akustiske ’Narkokys’, fra hans første album Os 2 + Lidt Ro 2002. En fin sjældenhed, der dog virkede lidt tom uden Simpsons backingband, hvilket måske skyldes at sangen langt fra er Simpsons stærkeste. Det var til gengæld den næste sang ’Put Mig’, der for mig også var koncertens højdepunkt. Simpson indledte sangen alene på scenen, igen kun ledsaget af en akustisk guitar. Det var godt, men blev fantastisk da Sølvstorm igen entrerede scenen. Mikael Simpson var kommet i hopla, og bad keyboardspilleren Asger Baden om at improvisere en lille solo, inden resten af bandet satte ind. Det var storslået, og meget flot!

På nær aftenens første ekstranummer ’Morgenlys’, der ikke kan måle sig blandt de andre Simpson-klassikere, er det egentlig svært at sætte en finger på den sidste halvdel af koncerten, og folk virkede også ret tilfredse da de forlod Vega for at erobre København. Jeg er overbevist om at en lidt mere varieret setliste, hvor de nye numre fra Noget Laant, Noget Blaat ikke lå i en massiv tung blok i starten af koncerten, havde gjort oplevelsen meget bedre.

More from Perry MacLeod Jensen
06.07.14 – Stevie Wonder – Orange Scene, Roskilde Festival
Hits som ’Master Blaster (Jammin’), ’Day Tripper’ (ja Beatles-nummeret), ’Signed, Sealed, Delivered...
Read More
0 replies on “30.03.12 – Mikael Simpson og Sølvstorm – Store Vega, København”