Joe Bonamassa: Beacon Theatre – Live From New York

Live From New York er i øjeblikket det bedste bud på en flot koncertoptagelse, der både er auditivt kræs for guitarfreaks men også musikalsk medrivende og indimellem ganske rørende.

Helt igennem respektabel

Joe Bonamassas har netop udgivet sin koncert-dvd nr. tre. Den forrige kom i 2009 og dokumenterede den efterhånden legendariske optræden i Londons Royal Albert Hall. Denne gang er han på hjemmebane, på scenen i Beacon Theatre i New York som i sin kontekst er næsten lige så berømt som den engelske bygning. Hermed er endnu en ambition opfyldt for den nu 35-årige guitarist; netop at spille i Beacon Theatre.

Selvom der kun er gået tre år siden koncerten i Albert Hall, så er der løbet meget vand i åen siden da. To soloplader, to studie-albums med Black Country Communion (BCC) og et duet-album med Beth Hart er bare nogle af de udgivelser og projekter han har deltaget i. Et nyt solo-album, Driving Towards The Daylight er på gaden om to uger (i skrivende stund) og der er allerede planlagt en dvd med en akustisk koncert + endnu en plade med BCC. Det enorme antal udgivelser som han kan underskrive, er en del af en fast strategi for selskabet J&R Adventures som han driver sammen med vennen Roy Weisman. I sin enkelthed går det ud på, at udgive to-tre albums om året for derved at sikre fast omtale og fokus i medierne og hos de toneangivende musikmagasiner og sites rundt omkring. Han har for længst skabt et ry som én af nutidens bedste guitarister og som garant for fantastiske liveoplevelser. Han har dertil formået, at tilføre blues-rock’en noget god gammeldags stil og respekt for håndværksfaget, musiker. Han har, så at sige, fjernet topmaverne, fadøl og lædervestene og udskiftet dem med jakkesæt, manchetknapper og arbejdsmoral. Ydermere er kvaliteten af hans udspil vedvarende tårnhøjt og det har skaffet ham en stor og bred fanskare som bevirker, at han idag trækker rigtig mange mennesker til sine koncerter. Noget tyder på, at strategien har virket.

Koncertoptagelsen på Live From New York viser til fulde hvilken oplevelse man har i vente hvis man endnu ikke har oplevet Joe Bonamassa. Som ventet er hovedinstrumentet i centrum og for guitarelskere er det et must at se ham fremføre både egne kompositioner fra de seneste solo-udspil som produceren og mentoren Kevin Shirley har stået bag samt en række covernumre af kunstnere som alle har virket som inspirationskilder for ham. Den tidligere Free og Bad Company forsanger Paul Rodgers gæster på bl.a. “Fire And Water”, hvor Bonamassa får lov til at spille én af Paul Kossoffs signaturriffs sammen med den originale sanger. John Hiatt fremfører sin egen “Down Around My Place” og fremragende fortolkninger af Gary Moores “Midnight Blues” og Mose Allison klassikeren “Young Man Blues” udgør en setliste der afspejler stor bredde i både musikalitet og dynamik. Joe Bonamassa gæstes tilmed af Beth Hart, der fortjener stor respekt for hendes vokal på “Sinner’s Prayer” og “I’ll Take Care Of You.”

Live From New York er i øjeblikket det bedste bud på en flot koncertoptagelse, der både er auditivt kræs for guitarfreaks men også musikalsk medrivende og indimellem ganske rørende.

Written By
More from Søren Genefke
02.06.10 – Joe Bonamassa – Alsion, Sønderborg
Sønderborg i flammer Guitarhelten kan roligt genindføre sit tidligere navnepræfix Smokin’ for...
Read More
0 replies on “Joe Bonamassa: Beacon Theatre – Live From New York”