07.06.12 – Marie Key, support: TV2 – Lille Vega

Man ved aldrig på forhånd, hvornår de opstår - de såkaldte "once in a life time moments" - men pludselig befinder man sig midt i et, helt uventet og kan mærke det i hele kroppen og langt ind i sjælen.

Man ved aldrig på forhånd, hvornår de opstår – de såkaldte “once in a life time moments” – men pludselig befinder man sig midt i et, helt uventet og kan mærke det i hele kroppen og langt ind i sjælen. Sådan var aftenens koncert med Marie Key på Lille Vega, ganske enkelt sådan en koncert, man ikke glemmer, og som man vil referere til mange år i fremtiden: “Husker du dengang på Lille Vega, hvor TV2 opvarmede for Marie Key?”

Og så er bomben allerede sprunget, for det uventede skete, da TV2 elegant og meget hjerteligt sagde ja til at opvarme 27 og et halvt minut for den danske singersongwriter Marie Key, der for anden gang inden for to måneder udsolgte Lille Vega. Omkring klokken 9 gik hovedpersonen på scenen og begav sig ud i en længere, meget humoristisk, fortælling om det at spille for udsolgte huse på Lille Vega. Det kræver da opvarmning, sagde hun, eller hun fortalte, at det mente hendes booker. Men hvor finder man det? Og så er springet til TV2 så heller ikke så langt, eftersom Key har brugt det meste af TV2s sidste landsturné på at opvarme for dem. Men uventet, ja, meget! TV2 gik på med et lille potpourri af deres mest kendte tracks; “Hvide lagner”, “En verden perfekt”, “Kys det nu (Det satans liv)”, “Skanderborg Station”, “Bag Duggede Ruder” og afslutningsvis “Ræven og Rønnebærene”. Og snak om at opvarme publikum… og om at øge niveauet af kærlighed til det danske band.

Efter den start kunne det nærmest kun gå nedad, men når det er Key, der står på scenen, så er underholdningen klaret. Man føler sig ganske enkelt taget godt imod og passet godt på, når den spinkle sangerinde indtager scenen med en blanding af skrøbelig sang og grovkornet standup. De fleste sange ledsages af en lille anekdote, meget ofte med et humoristisk tvist, og altid med en hjertelighed, som rammer rent. Og så gik løjerne ellers i gang – og alle, og mærk dig, jeg mener ALLE, sangene fra Keys soloalbum I Byen Igen blev spillet.

Ballet blev åbnet med “Mere snak – mindre musik”, som i længere tid har været fast inventar på P3, det blev givet dance-feel med det nye nummer “Crowd”, det blev følsomt og skrøbeligt med hilsenen til Keys far på “Skagen”, og det blev finurligt og underholdende med “Kleptoman” og “Mormor”. Stemningen i salen var helt oppe under taget – og hvis Key havde været en mere rutineret sceneperformer havde hun nok gjort plads til lidt publikums-sang, men på en eller anden måde er det charmerende, at hun ikke er det.

Der var også gæstebesøg fra Baals Bjørn Fjæstad, som på I Byen Igen er med på tracket “Partners In Crime”, en skrøbelig, inderlig sang om venskabet – og kombinationen af Fjæstads meget maskuline dybe stemme og Keys fine feminine stemme er helt eminent.

Aftenens højdepunkt var kærlighedssangen “Se Nu Herhen”, som blev leveret hele to gange – for hvad gør man, når publikum vil have endnu en omgang ekstra sange, men man har spillet hele repertoiret. Man spiller da bare en sang igen. Og når publikum er så oplagte og tændte, som de var i da (de var jo også godt opvarmet), så gør det ikke det mindste.

Eneste anke må være, at det ikke var fredag med plads til en gedigen bytur efter koncerten. I stedet er der plads til eftertanke og en varm følelse i kroppen over at opleve en upcoming dansk artist med så stor en støtte fra et af Danmarks bedste bands. Det sker vist ikke så tit, men hold k…, hvor hun fortjener det, den kære Marie Key.

Written By
More from Pernille Yding
24.11.05 – I Got You On Tape – Rust
Vi kunne godt have brugt dem på Tape “Det var enormt ærligt,...
Read More
0 replies on “07.06.12 – Marie Key, support: TV2 – Lille Vega”