06.07.12 – Copenhagen Collaboration – Arena, Roskilde Festival

Den overordnede tendens for koncerten var: jo flere musikere, jo bedre. Det skindede særligt igennem på You. You. You.s 'No Allies', der blev pumpet op med 2-3 støj-guitarer, og fremstod mange gange bedre, end da jeg så det samme numre fremført af bandets 3 musikere, for knap en måned siden til gadefestivalen Distortion.
(Foto: Claus Michaelsen)

Hyggelig gennemgang af Københavns indie-scene.

1+1 giver som bekendt 2, og 1×10 giver heldigvis 10. Det beviste Copenhagen Collaboration ihvertfald fredag på Arena, da de 10 bands: Alcoholic Faith Mission, CODY, Sleep Party People, Hellraiserten, Monkey Cup Dress, Stærosaurus, Before The Show, From Sarah, You. You. You. og The Ondt And The Gracehoper gik sammen under navnet Copenhagen Collaboration, og leverede en magtdemonstration af hvad den københavnske indie-scene har at byde på.

Konceptet var rimelig klart. De 10 bands i musikerkollektivet skulle tilsammen underholde Arena i 2,5 time, og det gjorde de ved at mixe bandkonstalationer på kryds og tværs. Således kunne man f.eks hører Codys Kasper Kaae spille blid guitar på Hellraisertens ‘HGMH’, eller Monkey Cup Dress’ Line Felding spille cello med Sleep Party People. Der var simpelthen alt mellem 3 og 30 musikere på scenen under koncerten.

Der er ingen tvivl om at de 30 musikere fra de forskellige bands, havde en stor oplevelse med at spille på den store scene. Der kan ikke være stor uenighed om at de fire bands langt fra er store nok til at tage skridtet op på Arena alene, men i fællesskab viste de at opgaven langt fra er umulig. “Bare man har nogle gode venner”, som You. You. You’s forsanger Rasmus Poulsen sagde, efter han fortalte publikum, at bandet ikke havde udgivet så meget som en single endnu.

Generelt var niveauet blandt de optrædende højt. Det er selvfølgelig uundgåeligt at der er nogle svage optrædener, når 10 forskellige projekter skal præsentere deres musik på skift, men særligt Codys tre numre, The Ondt And The Gracehopers 2 numre og Sleep Party Peoples ‘I’m Not Human At All’ stak ud som store oplevelser. Den største oplevelse af dem alle var dog da alle 30 musikere gik på scenen, for at præsentere deres fælles cover version af Band Of Horses ‘The Funeral’.

Den overordnede tendens for koncerten var: jo flere musikere, jo bedre. Det skinnede særligt igennem på You. You. You.s ‘No Allies’, der blev pumpet op med 2-3 støj-guitarer, og fremstod mange gange bedre, end da jeg så det samme numre fremført af bandets 3 musikere, for knap en måned siden til gadefestivalen Distortion.

Alt i alt en ganske fin og hyggelig middag/tidlig-eftermiddag på Roskilde, der dog til tider også blev lidt for langtrukken med lange sceneskifte, og optrædender der svingede en del i niveau.

More from Perry MacLeod Jensen
0 replies on “06.07.12 – Copenhagen Collaboration – Arena, Roskilde Festival”