Skanderborg Festival 2012: Optakt

Vejret var svingende de første par dage med et par ordentlige regnskyl mandag og tirsdag, men eftersom der var sol på programmet for festivaldagene lod det ikke til at genere. Og generelt er der jo ikke meget, de generer, når der er udsigt til musik, øl og fest. Som der jo er på smukfest.
Foto: Simon Lei Fredslund

Som enhver anden festival med respekt for sig selv (læs: Roskilde), så er Skanderborg Festival blevet en hel-uges forestilling. Det betød at allerede søndag d. 5. august blev hegnet åbnet til Kærlig-Heden, festivalens største campingplads. Rygterne går på, at hegnet blev væltet lørdag (endnu noget, der kendetegner en rigtig festival), men officielt lyder det, at startskuddet til en uge med primært dansk musik, ualmindeligt meget øl og en hel del mere sol end forventet lød 11.55 søndag.

Kærlig-Heden slog dørene op som campingområde i 2011 med stor succes, pladsen ligger på en lille skrænt ned mod Skanderborg Sø, motorvejen sikrer konstant støj mod den anden side, men det virker ikke til at genere de mange festivaldeltagere, som heller ikke står tilbage for at lave støj. Og det nød de 26 bands, der søndag til tirsdag stod på Live Camp-scenen på netop Kærlig-Heden godt af.

Live Camp som koncept har rødder i Starfighter-konkurrencen, der for snart nogle år siden blev afholdt onsdag inden festivallen, 10 bands dystede om et større pengebeløb til at starte karrieren med, og bl.a. Dúné har stået på scenen for knap ti år siden, dog uden at vinde 🙂 Nu er antallet af bands skruet op til 26, og Skanderborg er gået med i DRs Karrierekanon-samarbejde, hvorfor også de tre vindere herfra, var at finde på setlisten: Kaliber, Dance WIth Dirt og Djames Braun. Deltagerne er alle valgt af branchepersonligheder lige fra Peter Sommer til Bandbase, Copenhagen Music og Tak Rock.

Det giver meget god mening at starte en festival med musik, men at præsentere så meget over så mange dage, hvor tilslutningen er meget svingende – flere gange helt ned til 10 tilskuere – det er lidt tamt. Og det er synd, når der er så gode navne i blandt som Ivory &Gold, Kristina Renee og Mathilde Savery. Og endnu mere nedslående er det, at “vinderen” af Live Camp blev Djames Braun; at genopfinde en Karrierekanon-vinder er åbenbart det bedste, man kan gøre – og støtte smalt i stedet for bredt. Ikke et ondt ord om Djames Braun i den sammenhæng dog.

Vejret var svingende de første par dage med et par ordentlige regnskyl mandag og tirsdag, men eftersom der var sol på programmet for festivaldagene lod det ikke til at genere. Og generelt er der jo ikke meget, de generer, når der er udsigt til musik, øl og fest. Som der jo er på smukfest.

Written By
More from Pernille Yding
New Found Glory: Not Without A Fight
Flot emopunk fra New Found Glory. På forsiden af coveret proklamerer et...
Read More
0 replies on “Skanderborg Festival 2012: Optakt”