Nyt musiknavn: Mother Lewinsky

Et nyt københavnsk band har fokus på instrumenter, der især er kendt fra klassisk musik, men måden instrumenterne indgår i musikken på er langt fra klassisk.
Mother Lewinsky er stadig et forholdsvis ukendt navn for de fleste, men har dog tidligere i denne måned givet deres første koncert på Jazz House i København, og næste måned står den på endnu en koncert i Roskilde. For bandet er det dog ikke en fremmed oplevelse at stå på en scene, da medlemmerne i Mother Lewinsky består af tre musikere, der allerede har en vis spilleerfaring fra andre bands: Forsanger Marc Facchini-Madsen fra Mescalin, Baby, Michael Vitus fra Surf in Stereo og Søren Stensby fra Tako Lako. Især sidstnævnte band er kendt for at bruge bl.a. violinen i deres musik, og dette er da også Stensbys hovedinstrument, men hos Mother Lewinsky er violinen i højere grad en del af rytmegrundlaget for sangene end man normalt oplever en violin være.

Ifølge bandet selv bruger de strygere, på den måde man normalt bruger grundinstrumenter som bas og trommer på, og blander dem ind i popmusik. Bandet har arbejdet sammen i mere end et år, men er nu klar til at vise, hvordan strygermusik også kan lyde. Med medlemmernes forskellige rødder i rock, surf og balkan er resultatet dog ikke bare gængs popmusik, hvilket man også kan høre på bandets første single ”Some Kind of Fight”, der udkom tidligere i år. Næste skridt er en albumudgivelse, men indtil da, kan man gå på opdagelse i denne nye verden af klassiske elementer, når bandet gæster Gimle d.6. oktober.

Written By
More from BellBruun
Papir: Papir
Papir bevæger sig rundt inden for støjrocken, det afdæmpede elektroniske og den...
Read More
0 replies on “Nyt musiknavn: Mother Lewinsky”