Songs for Joebs: Handing Out Blessings

Songs for Joebs byder på en samling folk-prægede sange med et kristent tekstmæssigt udgangspunkt. Ofte er sangene velkomponerede, men albummet har en stor udfordring i, at udtrykket aldrig rigtig finder sig til rette mellem det jordnære og nærværende og det mere højstemte, højtidelige og storladne.

Folksange med kristent udgangspunkt

Songs for Joebs, der er Peter Sandegaards enmandsprojekt, byder på en samling folk-prægede sange med et kristent tekstmæssigt udgangspunkt. Ofte er sangene velkomponerede, men albummet har en stor udfordring i, at udtrykket aldrig rigtig finder sig til rette mellem det jordnære og nærværende og det mere højstemte, højtidelige og storladne.

Arrangementsmæssigt er sangene typisk skåret tæt til benet, og det er også vejen frem for denne type sange. Som sanger er Peter Sandegaard imidlertid så passioneret og engageret i sangene, at udtrykket bliver ganske forvirrende, for når han ikke formår at tøjle sin vokal-energi, kommer han til at fremstå som en råbende og påtrængende sanger, der ikke passer helt til det øvrige udtryk i sangene.

Og det er egentlig synd, for eksempelvis er den nydelige ”Peaceful Sky Above” fremragende afstemt mellem vokal og den akkompagnerende og fine banjo, mens ”Your World Is Perfect” og ”Put Your Hands Upon Me” også står tilbage som albummets bedste sammen med den fine klaverakkompagnerede afrunder ”Handing Out Blessings”.

Numre som ”The Wrong Truth” og ”The Father” er i den anden ende af skalaen, for her udtrykker Peter Sandegaard en voldsom energi og vrede, og det er arrangementerne slet ikke gearet til, og derfor kommer sangene i mine ører til at virke meget usammenhængende og uligevægtige.

Når Peter Sandegaard skal samle trådene og arbejde på et nyt album, så bør han efter min mening erkende, at de helt store styrker er, når sangene bliver holdt så skrabede og jordnære som muligt, men omvendt er det også klart, at der skal være plads til en vis energi, og her er løsningen måske at finde på ”Daily Suffer”, der overrasker med en sjælden brug af elektrisk og let støjende guitar. Alene overraskelsesmomentet er nok til at bryde overfladen så meget, at man fornemmer energien og frustrationen på en langt bedre måde, end når den komprimeres i Peter Sandegaards strube til en råbende og ufin vokal.

Written By
More from Morten Wamsler
Cloud Nothings: Turning On
Dylan Baldi og hans Cloud Nothings-projekt giver de største forhåbninger i løftet...
Read More
0 replies on “Songs for Joebs: Handing Out Blessings”