Skye: Back To Now

Fans af Morcheeba og Skyes tidligere soloudspil kan sagtens glæde sig til Back To Now, som er som at slikke honning i en smuk kvindes kavalergang. Forførende frækt og stilsikkert på samme tid.

Stemmen fra Morcheeba er tilbage med stærkt soloudspil

Man kender hende som den kødelige del af det efterhånden legendariske trip-hop-ensemble Morcheeba, hvor hun af flere omgange har beriget den knitrende elektronica med en varm og sensuel vokal, der gav musikken den dybde og erotiske kraft, som gennem årene blev bandets kendetegn. Nu står hun for tredje gang på egne ben, og denne gang er det med producer Stephen Fitzmaurice (Paloma Faith, Metronomy og Professor Green) i ryggen, i stedet for husbonden Steve Gordon. Og man kan godt høre, at Skyes vokal har fået nye gevandter omkring sig i forhold til tidligere. Heldigvis er sangen, melodierne og refrænet stadig i top hos den mørke skønhed, men der er ingen tvivl om, at Fitzmaurice har givet melodierne en anden drejning, skær eller sound, om man vil. De ti skæringer på albummet står mere nøgne end tidligere, og med en mere kølig elektronisk lyd, end man er vant til fra især Morcheebas dage.

Singlen ”Featherlight” har et nærmest firseragtigt træk a la Siouxsie And The Banshees eller Kim Wilde, og ved første gennemlytning skal man lige synke mundvandet et par gange, før man finder ind til den pulserende rytme. Men køber man den lidt anderledes approach, begynder numrene pludselig at åbne sig op med en helt ny detaljerigdom og kælne strygere begynder at fungere side om side til kantede beats og hårde anslag.

Albummets stærkeste nummer må være ”Little Bit Lost”, som har alle Skyes kvaliteter som sanger, som komponist, produceret i et perfekt lydbillede af naiv, velklingende refræn, med en afsindig stærk melodi, der pulserer og bløder på samme tid. Man kan simpelthen ikke undgå at blive forelsket i den Grace-agtige Skye, når man først har overgivet sig til denne perle.
Men også ”Every Little Lie” og ”Dissolve” har de kvaliteter som hits er gjort af, og der er generelt et fantastisk højt bundniveau på Skyes udspil. Og fans af Morcheeba og Skyes tidligere soloudspil kan sagtens glæde sig til Back To Now, som er som at slikke honning i en smuk kvindes kavalergang. Forførende frækt og stilsikkert på samme tid.

Written By
More from Carsten Meedom
27.08.10 – Pretty Maids + Artillery – Amager Bio
Publikum var tydeligvis begejstrede for genhøret med de gamle klassikere, og ingen...
Read More
0 replies on “Skye: Back To Now”